Ντάισελμπλουμ για «αλκοόλ και γυναίκες»: Νιώθω σαν να διέπραξα έγκλημα πολέμου. Θα το είχα πει αλλιώς

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, δήλωσε πως έφτασε να νιώσει σαν να «είχε διαπράξει έγκλημα πολέμου», αφού τα σχόλιά του περί νοτιοευρωπαϊκών χωρών που ξόδεψαν τα χρήματά τους σε «αλκοόλ και γυναίκες» πυροδότησαν «θύελλα» με εκκλήσεις για παραίτησή του.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Politico, ο Ντάισελμπλουμ, που είναι επίσης απερχόμενος υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, δήλωσε στην εφημερίδα De Volkskrant, σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, ότι δεν αλλάζει γνώμη για το μήνυμα πίσω από τα σχόλια αυτά.

«Ίσως να
έπαιξε ρόλο η κούραση, ήταν τρεις ημέρες μετά τις (ολλανδικές) εκλογές» είπε ο Ντάισελμπλουμ. «Θα το είχα πει αλλιώς, πιθανότατα. Αλλά ήταν ο τρόπος μου να διευκρινίσω πως η αλληλεγγύη δεν είναι φιλανθρωπία».
Το όλο ζήτημα κλιμακώθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό, πρόσθεσε- ωστόσο συμπλήρωσε; «Τι θα έπρεπε να ανακαλέσω; Κάτι που δεν είπα; Κάτι που δεν εννοούσα;».

Στη συνέχεια, δήλωσε πως η δουλειά του εκτιμάται ακόμα. «Ο θυμός σχετικά με τη συνέντευξη είναι θυμός για οκτώ χρόνια πολιτικών για την κρίση. Μέρος των χωρών της Ευρωζώνης θεωρούν πως οι πολιτικές αυτές είναι πολύ βορειοευρωπαϊκές».
Ερωτηθείς για τις πιθανότητές του να διατηρήσει τη θέση του μέχρι το τέλος της θητείας του, είπε: «Αν αποκτήσουμε νέα κυβέρνηση στην Ολλανδία σύντομα, το Eurogroup θα ψάξει για νέο πρόεδρο. Αν όχι, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να τελειώσω τη θητεία μου. Δεν με νοιάζει και τόσο πολύ».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα