Νεκροί και τραυματίες από εκρήξεις και πυροβολισμους στο Παρίσι

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί ακόμη τραυματίσθηκαν από πολλαπλές επιθέσεις που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο Παρίσι. Το Associated Press κάνει λόγο για περισσότερους από 26 νεκρούς. Ένοπλοι κρατούν ομήρους σε χώρο συναυλιών.

Σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία αρκετοί πυροβολισμοί ακούστηκαν στο κέντρο του Παρισιού και εκρήξεις στην περιοχή κοντά στο ποδοσφαιρικό στάδιο, Stade de France,
κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα των εθνικών ομάδων Γαλλίας Γερμανίας , βόρεια της πρωτεύουσας, προκαλώντας τραυματισμούς.

BREAKING: Police say at least 11 dead in shootout, other violence around Paris - AP • https://t.co/fxF3FCpO24 pic.twitter.com/wZGC2Psha5

CNBC Now (@CNBCnow) November 13, 2015

Στο στάδιο βρισκόταν και Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ που παρακολουθούσε ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας. Οι αρχές τον φυγάδευσαν και σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ολάντα μετέβη στο υπουργείο Εσωτερικών «για να προβεί σε απολογισμό της κατάστασης», ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δημοσιογράφος του BBC που βρισκόταν στο σημείο ανέφερε πως είδε αρκετούς ανθρώπους στο έδαφος χωρίς να μπορεί να διευκρινίσει εάν ήταν νεκροί οι τραυματίες.

With shootings, explosions &now reports of hostages, Paris is under attack. Latest: https://t.co/K8sL8Z53xf @5h55 pic.twitter.com/IDDwebjNmi

— Jim Roberts (@nycjim) November 13, 2015

Αν και οι επιθέσεις έγιναν σχεδόν ταυτόχρονα, η πρώτη που αναφέρθηκε ήταν στο μπαρ Cambodge που βρίσκεται στο 11 διαμέρισμα, όταν άγνωστος άνοιξε πύρ με καλάσνικοφ στο μπαρ Cambodge σκοτώνοντας και τραυματίζοντας αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής αριθμό ανθρώπων.

Στο σημείο επικράτησε πανικός με ανθρώπους να τρέχουν για να σώσουν τη ζωή τους.

#ParisAttack :
French police say at least 26 people dead after a series of violent incidents in and around Paris pic.twitter.com/lZBpVURPpw

— Hasan Sari (@HasanSari7) November 13, 2015

Ομάδες διάσωσης απεστάλησαν στα σημεία της επίθεσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε εκρήξεις στην περιοχή του σταδίου, όπου διεξαγόταν ο φιλικός αγώνας μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας και 15 σκοτώθηκαν στο θέατρο Bataclan, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη κατάσταση ομηρίας και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες υπάρχουν τουλάχιστον 60 όμηροι.

Η αστυνομία έκανε αναφορά για τουλάχιστον τρία επεισόδια με πυροβολισμούς, - πιθανόν και τέσσερα - μαζί με τον τομέα Bataclan (ενδέκατο διαμέρισμα) και Σαρόν (11ο διαμέρισμα).

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον Guardian, το πρωί η γερμανική ποδοσφαιρική ομάδα είχε απομακρυνθεί από το στάδιο Stade de France, μετά από τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στην περιοχή. Οι αρχές κατέφτασαν στο σημείο λίγες ώρες μετά το ανώνυμο τηλεφώνημα, όμως δεν έγινε αναφορά εύρεσης εκρηκτικών μηχανισμών.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα