Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από ψηλά

Από απίθανα φαινόμενα της φύσης μέχρι εκπληκτικές δομές που έχει δημιουργήσει ο άνθρωπος, η λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO συγκεντρώνει τα πιο σημαντικά από πλευράς πολιτισμού και αναντικατάστατα τοπόσημα σε όλον τον πλανήτη.

Η λίστα χρονολογείται από το 1972, όταν υιοθετήθηκε η διεθνής συμφωνία με στόχο τη διαβεβαίωση ότι θα προστατεύεται η πολιτιστική και φυσική κληρονομιά του κόσμου μας. Παράλληλα με την ταυτοποίηση αυτών των τόπων, η σύμβαση προσφέρει νομική προστασία, διατήρηση και επείγουσες παρεμβάσεις

όταν απαιτηθεί κάτι τέτοιο, ώστε οι μελλοντικές γενιές να μπορούν να θαυμάσουν και να διδαχθούν από αυτά τα αξιοσημείωτα τοπόσημα του παρελθόντος.

Έως σήμερα, η λίστα αριθμεί 1.121 μνημεία, στην οποία περιλαμβάνονται 213 φυσικά και 869 πολιτισμικά τοπόσημα.

Χάρη στο Overview- του οποίου η αποστολή είναι να βλέπει τη Γη από ψηλά-, είναι πλέον διαθέσιμη μια συλλογή θαυμάσιων αεροφωτογραφιών των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Από το μεγαλιθικό μνημείο του Στόουνχετζ στην Αγγλία (και τη σουηδική εταιρεία αεροφωτογραφίας και βιντεογραφίας Copter Shot), μέχρι το ρωμαϊκό αμφιθέατρο στην Αρλ της Γαλλίας (μέσα από τον φακό του Lucas Miguel).

Από το ηφαίστειο Αίτνα (από Planetlabs) μέχρι τη Βενετία και τη λιμνοθάλασσά της (από Maxar Technologies).

see UNESCO world heritage sites from above with these amazing aerial photographshttps://t.co/eHLu13O2wJpic.twitter.com/2NsCfMgT19

— designboom (@designboom) November 7, 2020

Από το Ayers Rock, ιερό τόπο των Αβορίγινων της Αυστραλίας, μέχρι τη Μεδίνα του Μαρακές στο Μαρόκο (και οι δύο αεροφωτογραφίες από Maxar Technologies). Από τις Πυραμίδες στην Γκίζα της Αιγύπτου (από Digital Globe) μέχρι την Όπερα του Σίδνεϊ (από Nearmap).

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ... Χιου Γκραντ: «Νόσησα με κορονοϊό, δεν μπορούσα να μυρίσω ούτε τα σκουπίδια» «Αντιγόνη»: Το ψηφιακό παιχνίδι του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος γίνεται Φίγκαρο: Πρεμιέρα «στην καλύτερη τέλη του 2020»
Keywords
Τυχαία Θέματα