Μητσοτάκης: H μόνη απάντηση απέναντι στη μάστιγα του κορονοϊού είναι το εμβόλιο

Διασταύρωσαν τα ξίφη τους στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού, με θέμα την αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση.

Η συζήτηση ξεκίνησε με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τόνισε ότι με την απώλεια περίπου 300 ανθρώπων την εβδομάδα, η Ελλάδα

κατατάσσεται στη χειρότερη θέση των χωρών του ευρωπαϊκού νότου στο θέμα της εμβολιαστικής κάλυψης, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δείχνει να εγκαταλείπεται ο στόχος του εμβολιασμού».

«Από που το είδατε; Εξακολουθούμε και δίνουμε τη μάχη για να πείσουμε τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα είναι σε καλύτερη θέση από πολλές ευρωπαϊκές χώρες στο θέμα της απώλειας της ανθρώπινης ζωής. Συγκεκριμένα από την αρχή της πανδημίας η Ελλάδα καταγράφει 1484 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων, ενώ η Ιταλία 2180, το Βέλγιο 2209, το Βέλγιο και η Ουγγαρία πάνω από 3.000 ανά εκατομμύριο.

«Λάθος να απομονώνετε τι συμβαίνει για κάποιες εβδομάδες», τόνισε ο πρωθυπουργός, ενώ εστίασε στα στοιχεία για τους ανεμβολίαστους.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 90% των διασωληνωμένων είναι ανεμβολίαστοι. «Η μόνη απάντηση στη μάστιγα του κορονοϊού είναι το εμβόλιο», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας ότι τα εμβόλια έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά ασφαλή.

«Η οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν και το ΕΣΥ δεν θα ξαναγίνει μονομέτωπο», ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει καταθέσει κάποια σοβαρή τεκμηριωμένη πρόταση.

Όπως είπε, το αντιεμβολιαστικό κίνημα προέρχεται από τα άκρα της πολιτικής, της άκρας δεξιάς και της άκρας αριστεράς και επέρριψε ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα επειδή –όπως τόνισε- επέτρεψε να υπάρχει μία διγλωσσία εντός του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφέρθηκε και στον Παύλο Πολάκη ο οποίος, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό έκανε το εμβόλιο μόνο για να μπορεί να συνεχίσει να ασκεί τα ιατρικά του καθήκοντα.

«Το ελληνικό κράτος επιτέλεσε στο ακέραιο το καθήκον του δίνοντας πρόσβαση σε όλους τους πολίτες στο εμβόλιο», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και μίλησε για την επιτυχία του σχεδίου «Ελευθερία».

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το πρόβλημα των χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού αυτή την στιγμή εντοπίζεται κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, αναφέροντας τις περιοχές της Ευρυτανίας, της δυτικής Αττικής του Κιλκίς, της Ξάνθης, της Φλώρινας, των Σερρών, της Πέλλας και άλλων.

Στο τέλος της ομιλίας του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέσει προτάσεις και να συνεργαστούν για την αύξηση των εμβολιασμών, καθώς όπως ανέφερε η Ελλάδα υπολείπεται 5 μονάδες του ευρωπαϊκού μέσου όρου αλλά είναι εφικτό να αυξηθούν οι εμβολιασμοί στη χώρα.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Πλεύρης: Τα πρώτα φάρμακα κατά του κορονοϊού διαθέσιμα τους πρώτους μήνες του 2022Σουηδία: Έρευνα δείχνει υψηλή αποτελεσματικότητα σε συνδυασμό εμβολίωνΠώς παραδίδεις εμβόλια για τον κορονοϊό σε μια χώρα χωρίς δρόμους
Keywords
Τυχαία Θέματα