Μητσοτάκης: Εμείς έχουμε κοστολογημένο πρόγραμμα με αρχή, μέση και τέλος. Απέναντι είναι ένα χάος

Για τα διλήμματα των εκλογών και την κρισιμότητα της κάλπης της 21ης Μαϊου μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Βόλο.

«Να αποτρέψουμε την κατεδάφιση όσων κατακτήθηκαν», ζήτησε ο πρωθυπουργός και τόνισε σχετικά με την σπουδαιότητα της εκλογικής αναμέτρησης:

«Είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων ετών. Γιατί μας βρίσκουν σε ένα σταυροδρόμι επιλογής, όχι ανάμεσα σε δύο κόμματα

που θα κυβερνήσουν για μια τετραετία, αλλά ανάμεσα σε δύο κόσμους που θα καθορίσουν την εθνική πορεία για μια δεκαετία. Είτε συνεχίζοντας στο δρόμο της σιγουριάς και της προόδου είτε ρισκάροντας νέες περιπέτειες».

Επίσης αναφέρθηκε στη χθεσινή τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών, στην οποία «όλοι μίλησαν με λόγια αλλά καθόλου με αριθμούς. Άλλα ρωτούσαν οι δημοσιογράφοι άλλα απαντούσαν, γι αυτό και έπεσε σιωπή όταν εγώ πρότεινα τα προγράμματά μας να κοστολογηθούν από έναν ανεξάρτητο φορέα», ενώ σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη αποδείχθηκε ότι μόνο η Νέα Δημοκρατία έχει συγκροτημένο πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία. «Εμείς έχουμε κοστολογημένο πρόγραμμα. Μπορεί κάποιος να διαφωνεί με αυτό αλλά έχει αρχή, μέση και τέλος. Απέναντι είναι ένα χάος», υπογράμμισε και έκανε λόγο για «επικίνδυνη Βαβέλ της αντιπολίτευσης που μιλάει με ακατανόητες γλώσσες».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, «η Ελλάδα έχει ανάγκη από συνέχεια και συνέπεια. Δεν έχει ανάγκη από πειραματισμούς», ενώ μιλώντας για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι πρόκειται για «κούφια λόγια από το γνωστό λεφτόδεντρο».

«Ζυγίζουμε, αποφασίζουμε και ψηφίζουμε»

Επανέλαβε τη θέση που έχει εκφράσει και σε άλλες προεκλογικές του τοποθετήσεις για το ενδεχόμενο προσπάθειας σχηματισμού κυβέρνησης ηττημένων και για κυβέρνηση ανοχής ή συνενοχής και άσκησε έντονη κριτική προς το Νίκο Ανδρουλάκη για το γεγονός ότι θέλει πρωθυπουργό τον «άγνωστο Χ» αλλά και προς τον Γιάνη Βαρουφάκη για τις θέσεις του σχετικά με τη «Δήμητρα».

«Ο λαός δεν θέλει δεύτερη φορά στην συμφορά και θα δώσει δεύτερη εντολή στην προκοπή», εκτίμησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επανέλαβε το δίλημμα στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες την Κυριακή των εκλογών. «Προχωράμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω; Και τελικά ποιον θέλουν για πρωθυπουργό; Τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και συμπλήρωσε: «Ζυγίζουμε, αποφασίζουμε και ψηφίζουμε».

Προτεραιότητα του, όπως είπε, είναι «η απασφάλιση της νάρκης που λέγεται απλή αναλογική» και έθεσε ως στόχο την αυτοδυναμία.

Κατά την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο εστιάζοντας στην αντιμετώπιση των σοβαρών κρίσεων και έδωσε έμφαση στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη τετραετία, τονίζοντας τις αυξήσεις μισθών για όλους, τη μείωση ασφαλιστικών εισφορών, τη δυνατότητα περαιτέρω μείωσης του ΕΝΦΙΑ κατά 10% αν ο πολίτης ασφαλίσει το σπίτι του για φυσικές καταστροφές, υπογράμμισε τη δέσμευση του για την σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, για την πεταιέρω στήριξη των συναξιούχων που δεν είδαν αυξήσεις λόγω της προσωπικής διαφοράς Κατρούγκαλου, μίλησε για την ενίσχυση της νέας γενιάς –ειδικά απέναντι στο στεγαστικό πρόβλημα- και αναφέρθηκε στην απόφαση του για την αναβάθμιση του ΕΣΥ.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Μητσοτάκης: Το ντιμπέιτ κατέδειξε μόνο μία αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης, αυτή της ΝΔΕκλογές 2023: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το πώς θα ψηφίσουμε«Ανακυκλώνω – Αλλάζω θερμοσίφωνα»: Άνοιξε η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης, Εμείς, Απέναντι,mitsotakis, emeis, apenanti