Μελβούρνη: Παπαγαλάκι διασκεδάζει εκτοξεύοντας γλάστρες από τον τέταρτο όροφο (Bίντεο)

Ένα παπαγαλάκι κακατούα σκαρφαλωμένο στην προεξοχή ενός μπαλκονιού στον τέταρτο όροφο, άρχισε να εκτοξεύει γλάστρες, όπως φαίνεται σε βίντεο που απαθανάτισε το περιστατικό, το πρωί της Δευτέρας, 28 Νοεμβρίου. Το βίντεο κοινοποιήθηκε από τη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης Brown Cardigan, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 1,5 εκατομμύριο προβολές.

View this post on Instagram

A post shared by Brown Cardigan (@browncardigan)

Ο Πολ Ντένις, ο οποίος μένει στην πολυκατοικία, δηλώνει ότι ειδοποιήθηκε για το περιστατικό από τον ηλεκτρολόγο

του, ο οποίος παραλίγο να βρεθεί με μια γλάστρα προσγειωμένη στο κεφάλι του.

Ο Ντένις δεν είχε ξαναδεί τα κακατούα να πετούν γλάστρες από ψηλά, ωστόσο το περιστατικό, πλέον έχει γίνει το ανέκδοτο της πολυκατοικίας.

Ωστόσο αυτή, δεν είναι η πρώτη φορά που τα κακατούa συμπεριφέρονται απερίσκεπτα και ταράζουν την ήσυχία των κατοίκων των πόλεων. Στο Σίδνεϊ, τα πουλιά έμαθαν να ανοίγουν τους κάδους με δίαφορα ευρήματα, παρά το γεγονός ότι οι κάτοικοι έβαζαν τούβλα από πάνω τους.

Ο Σιν Ντούλι, εθνικός διευθυντής δημοσίων υποθέσεων στο Birdlife Australia, δηλώνει πως «Δεν μπορούμε πίσω από τις πράξεις τον κακακτούα να αναγνωρίσουμε την παραμικρή κακόβουλη πρόθεση» και θεωρεί ότι το πρόβλημα προκύπτει από τους ανθρώπους που τα ταΐζουν. Επειδή τα πτηνά τρέφονται με μια διατροφή πλούσια σε σπόρους και ξηρούς καρπούς, λαμβάνουν το θρεπτικό τους φορτίο πολύ νωρίς μέσα στην ημέρα και έτσι διαθέτουν άφθονο χρόνο να το εξαντλήσουν ολόκληρο.

Και επειδή σύμφωνα με τον Ντούλι πρόκειται για πανέξυπνα πουλιά, δαπανούν την ενέργειά τους εξερευνώντας το περιβάλλον τους ή παίζοντας και όλα αυτά, σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να αποδειχθούν καταστροφικά.

 Πηγή: guardian

Πριν φύγετε...Νεκρός ο αρχηγός του ISISΤζίμ Κάρεϊ: Αποχωρεί από το Twitter με ένα καρτούν (βίντεο)
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μελβούρνη, Παπαγαλάκι, Bίντεο,melvourni, papagalaki, Binteo