Φραντσέσκο Τζιόρτζι: Αυτός είναι ο σύντροφος της Εύας Καϊλή που εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς

Δεν είναι πολλά γνωστά για τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι, τον σύντροφο της Εύας Καϊλή, πέρα από το ότι είναι Ιταλός, έχει σπουδάσει στο Μιλάνο και δουλεύει στο Ευρωκοινοβούλιο τα τελευταία 13 χρόνια.

Ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι γνώρισε την Εύα Καϊλή στο ευρωκοινοβούλιο και δεν άργησαν να γίνουν ζευγάρι. Πριν από λίγο καιρό, απέκτησαν την κορούλα τους, την

Αριάνδη, αλλά από το βράδυ της 9ης Δεκεμβρίου έγιναν θέμα συζήτησης όχι για τη σχέση τους, την πολιτική τους διαδρομή ή οτιδήποτε άλλο αλλά γιατί και οι δυο έχουν, σύμφωνα με τις πληροφορίες από το Βέλγιο, συλληφθεί στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά μελών του ευρωκοινοβουλίου από το Κατάρ.

Ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι θεωρείται έμπειρος Κοινοβουλευτικός Σύμβουλος στον τομέα των εξωτερικών υποθέσεων και των ανθρώπινων δικαιωμάτων και ταυτόχρονα.

ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι σύμφωνα με την σελίδα του στο Linkedin είναι έμπειρος κοινοβουλευτικός σύμβουλος στους τομείς των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, των σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το εξωτερικό και έχει ένα ευρύ δίκτυο επαφών με βουλευτές, πολιτικούς, δομές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΜΚΟ και πρεσβείες. Εργάζεται στο Ευρωκοινοβούλιο εδώ και 11 χρόνια και η θέση του βρίσκεται στην επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες στο Μιλάνο.



View this post on Instagram









A post shared by Francesco Giorgi (@fragiorgi13)

Από τις αναρτήσεις του στο Instagram φαίνεται πως ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει η ιστιοπλοΐα και το σκι αλλά και τα ταξίδια.

Γνώρισε την Εύα Καϊλή πριν από σχεδόν πέντε χρόνια και η σχέση τους μαθεύτηκε το καλοκαίρι του 2020. Τον Φεβρουάριο του 2021 απέκτησαν την κόρη τους, ενώ έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης.



View this post on Instagram









A post shared by Francesco Giorgi (@fragiorgi13)



View this post on Instagram









A post shared by Francesco Giorgi (@fragiorgi13)



View this post on Instagram









A post shared by Francesco Giorgi (@fragiorgi13)

Το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων AFP μετέδωσε πως η Εύα Καϊλή συνελήφθη τελικά μετά την απολογία της στις Βελγικές αρχές για την υπόθεση διαφθοράς με το Κατάρ.

Σημειώνεται ότι η Εύα Καϊλή έχει ασυλία ως ευρωβουλευτής και σύμφωνα με τα όσα ορίζει το πρωτόκολλο 7 της συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης η ασυλία ευρωβουλευτή μπορεί να αρθεί μόνο σε περιπτώσεις επ’ αυτοφώρω αδικημάτων.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ: “Κατά τη διάρκεια της έρευνας για δωροδοκία ευρωβουλευτών από κράτος του Περσικού Κόλπου, ένας από τους 14 αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει τεθεί υπό κράτηση για ανάκριση σημειώνει το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων.

Αυτό αναφέρουν το περιοδικό Knack και η εφημερίδα Le Soir και επιβεβαιώνεται από το γραφείο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

Σύμφωνα με τα δύο μέσα ενημέρωσης, πρόκειται την Ελληνίδα ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή της ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D)”.

Το πρωί της Παρασκευής και στη συνέχεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 15 έρευνες από πράκτορες του Κεντρικού Γραφείου Καταστολής της Διαφθοράς στις Βρυξέλλες και τέσσερα άτομα, θεωρούμενα ύποπτα, συνελήφθησαν-μεταξύ των οποίων ένας πρώην ευρωβουλευτής- προκειμένου να ακουστούν από τους ανακριτές με επικεφαλής τον ανακριτή Μισέλ Κλεζ.

Το χρονικό της υπόθεσης

Στην ουσία της υπόθεσης, λοιπόν, σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Le Soir, αξιωματούχοι του Κατάρ είχαν προσπαθήσει να δωροδοκήσουν έναν εκλεγμένο Ιταλό σοσιαλιστή που ήταν ευρωβουλευτής από το 2004 έως το 2019.

Η έρευνα αφορά μεταξύ άλλων, πράξεις «διαφθοράς» και «ξεπλύματος χρήματος» στο πλαίσιο οργανωμένης συμμορίας, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της εισαγγελίας.

Για μήνες, Βέλγοι ερευνητές «υποπτεύονταν ότι μια χώρα του Κόλπου επηρέαζε τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πληρώνοντας σημαντικά χρηματικά ποσά ή προσφέροντας σημαντικά δώρα σε τρίτους με πολιτική θέση ή/και σημαντική στρατηγική θέση» εντός αυτού του οργάνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φραντσέσκο Τζιόρτζι, Αυτός, Εύας Καϊλή,frantsesko tziortzi, aftos, evas kaili