Μεϊμαράκης: «Πονηρούλης» ο Τσίπρας, αλλά θα τον καλέσω σε εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης

Ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έφερε μία συμφωνία που δεν θέλει να υλοποιήσει και «φέσωσε» όλον τον ελληνικό λαό, δήλωσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1- ωστόσο πρόσθεσε ότι θα τον καλέσει σε εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, ασχέτως αν συμμετέχει ή όχι στην κυβέρνηση.

Παράλληλα, τόνισε ότι η ΝΔ πρέπει να είναι πρώτο κόμμα και η κυβέρνηση
να έχει βασικό κορμό αυτή, συμπληρώνοντας ότι τα προβλήματα της χώρας δεν είναι αριστερά ή δεξιά. «Μπροστά μας έχουμε τρία χρόνια ωφέλιμα - χωρίς εκλογές - προσφέρονται για συνεργασίες» σημείωσε.

«Μπορούμε να βρούμε με τη διαχωριστική γραμμή λογικό – παράλογο λύσεις σε πολλά ζητήματα, που δεν έχουν να κάνουν με δεξιό – αριστερό, αλλά ένα πλαίσιο κοινής λογικής. Μπορούμε να συμφωνήσουμε σε πράγματα επιστημονικής λογικής που δεν έχουν να κάνουν με δεξιό –αριστερό. Κι αυτό θέλω να γίνει πριν τις εκλογές».

«Όλα αυτά μπορούμε να τα συμφωνήσουμε κι ας είναι εκείνος πρωθυπουργός, αν το θέλει», είπε και στην συνέχεια πρόσθεσε: «το ότι μπορεί να μην είμαι εγώ, δεν σημαίνει ότι θα είναι και ο Τσίπρας, μπορεί να είναι κάποιος άλλος που τον εμπιστευόμαστε. Ξεχάστε ότι είπα να είμαστε πρώτο κόμμα και πρωθυπουργός ο Τσίπρας. Όταν τον λέω ψευτράκο, μπορώ να τον δεχτώ ως πρωθυπουργό σε μια κυβέρνηση που θα συμμετάσχω κι εγώ;» σημείωσε.

Τον Ιανουάριο ο ελληνικός λαός συνέκρινε τα πεπραγμένα ΝΔ με το «ροζ συννεφάκι» του ΣΥΡΙΖΑ ενώ σήμερα συγκρίνει έργα, υποστήριξε. «Δεν ψηφίσαμε το Μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ αλλά την ευρωπαϊκή πορεία, τη στήριξη και τη χρηματοδότηση της χώρας» τόνισε.

Παράλληλα συνέχισε την επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι από απειρία πήγε στην Κίνα και την Ρωσία και ζητούσε λεφτά. χάνοντας χρόνο. Επίσης, τον κατηγόρησε ότι δεν έχει κολλήσει ένσημα και δεν ξέρει από δουλειά, ενώ, για την επιλογή των «εκλογών express», είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει διάλογο, για αυτό και τις κάνει γρήγορα, για να μην προλάβει ο κόσμος να συγκρίνει.

«Ο κ. Τσίπρας "φέσωσε" όλο τον Ελληνικό λαό και τώρα με τις εκλογές τι ζητά; Επικύρωση;» διερωτήθηκε, προσθέτοντας πως μετέθεσε όλες τις πληρωμές των πολιτών για Οκτώβριο- Νοέμβριο - Δεκέμβριο. «Γι' αυτό τον λέω "πονηρούλη"» πρόσθεσε.

Ως πρωθυπουργός, τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης, θα προσπαθήσει να συνεννοηθεί με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, και θα καλέσει τον κ. Τσίπρα σε εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης.

Παράλληλα, άσκησε κριτική εκ νέου στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, για την επίθεση εναντίον του, λέγοντας ότι κάνει «βρώμικη» δουλειά, και προσθέτοντας ότι έχει δόλο προεκλογικό και έχει «παλαβώσει» γιατί δεν μπαίνει στη Βουλή. Επίσης, ζήτησε να πάρει θέση ο κ. Τσίπρας για τη «βρώμικη δουλειά» του κ. Καμμένου, υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, «όλους τους έχει "λασπώσει"».

«Τελευταία ευκαιρία εξόδου από την κρίση»

Ο κ. Μεϊμαράκης, σε συνέντευξή του στο Reuters, σημείωσε ότι θα επιδιώξει πρώτα συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ εάν κερδίσει τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου, επιμένοντας ότι η χώρα δεν πρέπει να χάσει την «τελευταία ευκαιρία» για την έξοδο από την πενταετή κρίση. Επίσης δήλωσε ότι το κόμμα του θα στραφεί προς τα άλλα φιλευρωπαϊκά κόμματα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίψει τις προτάσεις του.

Η προκήρυξη νέων εκλογών αυτή τη φορά θα βυθίσει τη χώρα σε πολιτική αστάθεια, υποστήριξε. «Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία της χώρας. Είμαι ώριμος. Είμαι έτοιμος, έχω σχέδιο, έχω μαζί μου τα στελέχη του κόμματος και μία ενωμένη κοινοβουλευτική ομάδα για να βγάλω τη χώρα από την κρίση».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι έδιωξε τους επενδυτές με το κλείσιμο των τραπεζών, την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων και το πάγωμα πολλών ιδιωτικοποιήσεων.

Ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι ακόμη κι αν η Νέα Δημοκρατία εξασφαλίσει καθαρή νίκη, θα συνεργαστεί με άλλες πολιτικές δυνάμεις για τον σχηματισμό μίας ομάδας διαπραγμάτευσης που θα αναλάβει τη διαχείριση της σχέσης με τους δανειστές της ΕΕ και του ΔΝΤ. «Πρέπει να συντονιστούμε και να καταλήξουμε σε μία συμφωνία. Κι ακόμη κι αν κάποιες πολιτικές δυνάμεις δεν θέλουν να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση, θα συγκροτηθεί μία εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης στην οποία θα πρέπει να μετάσχουν. Είναι η δημοκρατική υποχρέωση τους να συμμετέχουν».

Ερωτηθείς αν θα επαναδιαπραγματευτεί τμήματα του πακέτου διάσωσης, ο ίδιος απάντησε ότι η Ελλάδα πρέπει να πραγματοποιήσει σημαντική πρόοδο, να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους της για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των διεθνών δανειστών και να προωθήσει μέτρα που θα μειώσουν τις επιπτώσεις της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Πρόσθεσε ακόμη ότι μία κυβέρνηση με επικεφαλής την ΝΔ θα επιχειρήσει να μειώσει τους φόρους και θα επιδιώξει την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. «Οι εταίροι μας δεν θέλουν να μας στραγγαλίσουν», είπε ο κ.Μεϊμαράκης και δήλωσε πεπεισμένος ότι οι δανειστές της Ελλάδας θα είναι έτοιμοι να συζητήσουν για μέτρα βελτίωσης της δυσχερούς κατάστασης, αν η Αθήνα εκπληρώσει τους όρους της συμφωνίας.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα