Μεϊμαράκης: Η Βουλή μπορεί να δώσει κυβέρνηση. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο Τσίπρας μας πάει σε καταστροφικές εκλογές

«Όλοι γνωρίζουμε ότι οι εκλογές θα μας πάνε πολύ πίσω. Όλοι γνωρίζουν ότι μπορεί η παρούσα Βουλή να δώσει κυβέρνηση που μπορεί να τρέξει τη χώρα. Γιατί γίνονται εκλογές;» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, μετά την ολοκλήρωση της προβλεπόμενης διαδικασίας χρήσης της διερευνητικής εντολής.

Ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε
ότι υπάρχει ακόμα χρόνος να καταλάβει «ο κ. Τσίπρας και η παρέα του ότι η χώρα δεν πρέπει να πάει σε εκλογές», τονίζοντας ότι όποια κυβέρνηση και αν επιλεγεί θα πρέπει να γνωρίζει ότι ο «τυχοδιωκτισμός Τσίπρα» οδηγεί σε πιο επώδυνα μέτρα. «Έχουν πρόβλημα επειδή οι ίδιοι έχουν μπει σε λογική λαϊκισμού να προσπαθούν να το αποδώσουν σε εμάς γιατί δεν έχουν πολιτική πρόταση», σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Ο λαός αναρωτιέται τι θα κερδίσουμε από τις εκλογές», πρόσθεσε, αναφέροντας ότι ο κ. Τσίπρας έκανε δημοψήφισμα, ενώ έχει και νωπή εντολή από τις 25 Ιανουαρίου- ωστόσο δεν υλοποίησε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, δεν κατάργησε τον ΕΝΦΙΑ, δεν έλυσε το μεταναστευτικό και είπε ψέματα.

«Καλώ τον πολίτη να σκεφτεί πότε άλλοτε μεταπολιτευτικά υπήρχε τόσο μεγάλη στήριξη μεγάλου κομματιού της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για να σωθεί η χώρα... ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένει να πάμε στις εκλογές», συμπλήρωσε, κάνοντας λόγο για καταστροφική επιλογή.

Νωρίτερα, στον διάλογο που είχε με τον κ. Παυλόπουλο, σημείωσε ότι, η ΝΔ έκανε χρήση της εντολής όπως προβλέπεται από Σύνταγμα και επιβάλλεται γιατί, τόνισε, η εθνική συνεννόηση έχει προβάδισμα για να επιλύσουμε τα προβλήματα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθύμισε ότι το Δεκέμβριο του 2014 «όταν δεν ακούσαμε το Σύνταγμα να συνεννοηθούμε με ευθύνη του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οδηγηθήκαμε στην καταστροφή».

Ο κ. Μεϊμαράκης πρόσθεσε πως το Σύνταγμα δεν προβλέπει τυπικές και φιλικές συναντήσεις αλλά θεσμική συνεννόηση.

«Δυστυχώς η χώρα οδηγείται σε καταστροφική πορεία με ευθύνη του Τσίπρα που θα μπορούσε να αποφευχθεί», συνέχισε και κάλεσε τον κ. Τσίπρα «να συναντηθεί μαζί μας ώστε να αποφύγουμε μια τέτοια πορεία».

Υπογράμμισε ότι ο ίδιος ο κ.Τσίπρας αναγνώρισε ότι το φάντασμα της εξόδου από το ευρώ πλανάται ακόμα. Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του να οδηγηθούμε σε απόλυτο αδιέξοδο και επειδή, είπε, όπως φαίνεται οδεύουμε σε εκλογές πρέπει να υπάρξει πολιτικός πολιτισμός. «Θα συμβούν και εντάσεις, όμως υπάρχει η δυνατότητα μετά την ετυμηγορία του ελληνικού λαού να ξανασυνεννοηθούμε», συμπλήρωσε και επισήμανε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παίζει καθοριστικό ρόλο σαν σύμβολο ενότητας του λαού.

«Έχουμε ακόμη το χρόνο και στη συνεδρίαση υπό την προεδρία σας να πρυτανεύσει η εθνική συνεννόηση. Ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι υπάρχουν αναγκαία μέτρα λόγω των εκλογών που προκάλεσε. Με αυτές τις σκέψεις προσήλθα και είμαι έτοιμος να συμβάλω», πρόσθεσε.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα