Μάταιη απόπειρα να αμφισβητηθεί το αποτέλεσμά οι αναφορές για νοθεία, λέει ο Γιλντιρίμ

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε σήμερα ότι οι καταγγελίες για νοθεία στο χθεσινό δημοψήφισμα είναι μια μάταιη απόπειρα να αμφισβητηθεί το αποτέλεσμά του, λίγη ώρα αφού το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανακοίνωσε ότι πρόκειται να ζητήσει την ακύρωσή του.

«Η θέληση του λαού εκφράστηκε στην κάλπη και η συζήτησε έληξε», δήλωσε ο Γιλντιρίμ μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος Κόμματος
Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

«Όλοι θα πρέπει να σεβαστούν το αποτέλεσμα, κυρίως η αξιωματική αντιπολίτευση», τόνισε.

Λίγο νωρίτερα ο αντιπρόεδρος του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) Μπουλέντ Τετζάν είχε δηλώσει ότι θα καταθέσει την προσφυγή στο Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο στις 14.30 τοπική και ώρα Ελλάδος, ζητώντας την ακύρωση του δημοψηφίσματος. Δύο ώρες νωρίτερα ένα στέλεχος του CHP πρόκειται να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Συμβουλίου.

Διαβάστε επίσης: Διεθνείς παρατηρητές: Το δημοψήφισμα δεν ανταποκρίθηκε στα δημοκρατικά κριτήρια

Νωρίτερα σε ανακοίνωση της η Ένωσης Τουρκικών Δικηγορικών Συλλόγων (TBB) τονίζει πως η απόφαση της τελευταίας στιγμής του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου να επιτρέψει την καταμέτρηση μη σφραγισμένων ψηφοδελτίων αντιβαίνει σαφώς στον νόμο, εμπόδισε την τήρηση κανονικών αρχείων και μπορεί να επηρέασε τα αποτελέσματα, ανέφερε η ένωση δικηγορικών συλλόγων της χώρας.

«Με αυτή την παράνομη απόφαση, τα συμβούλια στις κάλπες (οι αξιωματούχοι στα εκλογικά τμήματα) παραπλανήθηναν ώστε να πιστέψουν πως η χρήση μη σφραγισμένων ψηφοδελτίων ήταν σωστή», αναφέρεται

«Η ανακοίνωση του ΥSK (του εκλογικού συμβουλίου), που αντιβαίνει σαφώς στον νόμο, οδήγησε σε παρατυπίες, και στην παρεμπόδιση της τήρησης αρχείων που θα μπορούσαν να αποκαλύψουν τις παρατυπίες», αναφέρεται στην ανακοίνωση, όπου προστίθεται πως η TBB αναμένει τώρα από το YSK να αντιληφθεί τις συνταγματικές ευθύνες του κατά την εξέταση των προσφυγών (που θα κατατεθούν κατά του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος).

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα