Μαρία Γιακουμάκη: «Συμπεριφέρονταν βίαια στον γιο μου» - Η κατάθεσή της στην Ασφάλεια Ιωαννίνων

«Πιστεύω ότι οι παραπάνω συμφοιτητές του Βαγγέλη συμπεριφέρονταν βίαια στον γιο μου με πρόθεση και γνώριζαν ότι με τις πράξεις τους αυτές του δημιουργούσαν τεράστιο πρόβλημα». Αυτό φέρεται να είπε χθες η Μαρία Γιακουμάκη απαντώντας στην τελευταία ερώτηση του αξιωματικού της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου για το αν έχει να προσθέσει κάτι άλλο στην κατάθεσή της.

Με τη φράση αυτή, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αφήνεται ανοικτό το ενδεχόμενο της άσκησης ποινικής δίωξης για συμμετοχή
σε αυτοκτονία, καθώς ο δράστης επιδιώκει το αποτέλεσμά της με βίαιες συμπεριφορές.

«Η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη είναι μια εξαιρετική μητέρα που ενδιαφερόταν για το παιδί της. Ήξερε για τα περσινά πειράγματα των Κρητικών προς το παιδί της. Ήξερε και για την αλλαγή δωματίου του Βαγγέλη την οποία –έμμεσα ή άμεσα- ζήτησε η ίδια από τη Διεύθυνση της Γαλακτοκομικής Σχολής.

Η μάνα πίστευε, ωστόσο, ότι μετά την αλλαγή δωματίου τα πειράγματα προς το παιδί της σταμάτησαν. Δεν γνώριζε τίποτα για bullying από το Σεπτέμβριο του 2014 και μετά, δηλαδή για τη νέα σχολική περίοδο», αναφέρει μιλώντας στη Huff Post Greece αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που έχει γνώση των όσων συμπληρωματικά κατέθεσε χθες στην Ασφάλεια Ρεθύμνου η Μαρία Γιακουμάκη, στο πλαίσιο της Διοικητικής Εξέτασης για τυχόν ευθύνες του προσωπικού της Σχολής στην υπόθεση.

Η μητέρα του Βαγγέλη φέρεται να μη γνώριζε τίποτα για τα όσα ζούσε ο γιος της όλο αυτό το τελευταίο διάστημα. Δεν προκύπτει, επίσης, ότι είχε δημιουργηθεί ένταση για τους κακούς βαθμούς του παιδιού της στην τελευταία εξεταστική περίοδο.

«Δεν ήξερα τίποτα για όλα αυτά που ακούγονται όλο αυτό το διάστημα», φέρεται να είπε.

Εργαστηριακά αποτελέσματα

Το DNA του Βαγγέλη Γιακουμάκη ταυτοποιείται μόνο στα δύο κομποσκοίνια, που φορούσε στο χέρι του, στα ρούχα, τα εσώρουχα, τις κάλτσες, τα παπούτσια και ένα μπουκάλι νερό, όπως καταγράφει το 12σέλιδο πόρισμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και του εργαστηρίου DNA της ΕΛ.ΑΣ.

Δεν εντοπίζεται σε αυτά γενετικός τύπος άλλου ατόμου, ενώ το ίδιο αρνητικό αποτέλεσμα προκύπτει στους ελέγχους ταυτοποίησης και από τα… νύχια του, όπου ελήφθη δείγμα προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξε επαφή-συμπλοκή με άλλο άτομο.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. καταγράφουν στην έκθεσή τους πως πάνω στον μοιραίο αναδιπλούμενο σουγιά και στα κλειδιά, που βρέθηκαν στο σημείο εντοπισμού του, δεν υπάρχει ανιχνεύσιμο αξιόπιστο δείγμα ταυτοποίησης γενετικού υλικού. Τα όποια «υπολείμματα» είναι σε λανθάνουσα μορφή, χωρίς το απαραίτητο ποσοστό ταυτοποίησης, οι 37 ημέρες παραμονής τους εκεί, κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες εξαφάνισαν και αλλοίωσαν τις όποιες ενδείξεις, όπως επισημαίνουν τα ίδια στελέχη. Σημειώνεται ότι στο σουγιά δεν είχε εντοπιστεί ούτε αποτύπωμα.

Ο καθηγητής ιατροδικαστικής κ. Θεόδωρος Βουγιουκλάκης φαίνεται να πήρε χθες τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων και αναμένει αυτά των ιστολογικών. Δεν έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα των πρώτων, δηλαδή αν τυχόν είχε καταναλώσει αλκοόλ ή φαρμακευτικά δισκία, τα οποία θα ανακοινωθούν στους αξιωματικούς που χειρίζονται την υπόθεση.

Ο ιατροδικαστής ζήτησε να πάρει και το 12σέλιδο πόρισμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να ενημερωθεί και να συγκρίνει τις επιστημονικές αναλύσεις των εγκληματολογικών εργαστηρίων.
Keywords
Αναζητήσεις
μαριαγιακουμακη, ασφαλεια ιωαννινων-γιακουμακης
Τυχαία Θέματα