Μακελειό από επιθέσεις σε τζαμιά στην Υεμένη

Βομβιστές αυτοκτονίας επιτέθηκαν σε δύο τζαμιά στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, με τους νεκρούς να ανέρχονται σε δεκάδες, πλησιάζοντας τους 100.

Μέχρι τώρα οι αναφορές είναι συγκεχυμένες, με το BBC να κάνει λόγο για τουλάχιστον 77 νεκρούς και 121 τραυματίες και το Reuters να ανεβάζει τον αριθμό στους 87 και τους 260 αντίστοιχα.

Οι πιστοί είχαν προσέλθει για τις απογευματινές προσευχές στα τζαμιά
Μπαντρ και αλ Χασούς, όταν πραγματοποίησαν τις επιθέσεις τους οι τουλάχιστον τρεις βομβιστές. Σημειώνεται ότι τα τζαμιά χρησιμοποιούνται κυρίως από υποστηρικτές του σιιτικού κινήματος Χούθι, που έχει τον έλεγχο της κυβέρνησης. Οι Χούθι είναι σε αντιπαράθεση με ακραία ένοπλα στοιχεία στην Υεμένη, περιλαμβανομένων εξτρεμιστών της αλ Κάιντα.

Όπως μεταδίδει το BBC, τουλάχιστον δύο βομβιστές αυτοκτονίας χτύπησαν το τζαμί Μπαντρ, στα νότια της Σαναά. Ένας εισήλθε στο κτίριο και πυροδότησε τα εκρηκτικά του μεταξύ δεκάδων πιστών, σύμφωνα με μάρτυρες. Οι επιζώντες έτρεξαν να διαφύγουν από την κύρια πύλη, όπου περίμενε ο δεύτερος.

Δημοσιογράφος του al Jazeera ανέφερε ότι μεταξύ των νεκρών είναι και ο επιφανής Χούθι κληρικός αλ Μουρτάμπα μπιν Ζαΐντ αλ Μαχατουάρι, ιμάμης του τζαμιού Μπαντρ.

Οι εικόνες που μεταφέρουν μάρτυρες είναι συγκλονιστικές, περιγράφοντας ανθρώπινα μέλη διασκορπισμένα παντού και «ποτάμια από αίμα».
Keywords
Τυχαία Θέματα