Κορονοϊός: Ατελείωτο κονβόι από φορτηγά του στρατού στο Μπεργκάμο της Ιταλίας μεταφέρει εκατοντάδες νεκρούς

Στις 31 Ιανουαρίου χιλιάδες κρούσματα κορονοϊού και εκατοντάδες θάνατοι στην Κίνα είχε παραλύσει τους κατοίκους της.

Τότε δημοσιεύτηκε μια φωτογραφία. Με την εικόνα ενός άνδρα που αφού βγήκε από ένα κατάστημα τροφίμων έπεσε αναίσθητος (νεκρός όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια) στην άκρη του δρόμου, κρατώντας ακόμη στο χέρι το μια σακούλα με ψώνια. Στην άδεια πόλη με τους ελάχιστους περαστικούς στο δρόμο κανείς δεν τολμούσε να τον πλησιάσει για να δει εάν ζούσε ή εάν είχε πεθάνει. Ο φόβος για τον κορονοϊό δεν το επέτρεπε.

Η φωτογραφία δεν άργησε να κάνει τον γύρο το κόσμου και εύλογα

χαρακτηρίστηκε ως η εικόνα που αποτυπώνει με απόλυτο τρόπο τον φόβο για τον θάνατο που φέρνει η νέα επιδημία- που έμελλε να εξελιχθεί σε πανδημία.

Τώρα, δυστυχώς μια νέα φωτογραφία, αυτή τη φορά από την Ιταλία, έρχεται να αποτυπώσεις το μέγεθος του ανείπωτου δράματος που βιώνουν κυρίως στις βόρειες περιοχές της χώρες.

Bergamo, non c'è più posto: 70 mezzi militari portano le salme fuori dalla regione [aggiornamento delle 00:20] https://t.co/Fz5gaBxee0

— la Repubblica (@repubblica) March 19, 2020

Στη φωτογραφία που δημοσιεύει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica βλέπουμε ένα ατελείωτο κονβόι από φορτηγά το στρατού (70 σύμφωνα με το ρεπορτάζ) στο Μπεργκάμο της Ιταλίας. Τα φορτηγά αυτά μεταφέρουν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, νεκρούς. Τα φέρετρα και τα άψυχα κορμιά ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του κορονοϊού.

Τα νεκροταφεία της περιοχής δεν έχουν πλέον χώρο για να ενταφιάσουν τους κατοίκους του Μπεργκάμο (οι εφημερίδες είναι γεμάτες κάθε μέρα με αναγγελίες θανάτου) ενώ και το αποτεφρωτήριο της περιοχής αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που υπάρχουν.

Έτσι τις τελευταίες ημέρες, εκατοντάδες φέρετρα, κατέκλυσαν την εκκλησία Ογνκινσάντι μέχρι να βρεθεί μια λύση.

Και η μόνη πρόσφορη ήταν τα φέρετρα με τους νεκρούς να φορτωθούν στα οχήματα του στρατού και να μεταφερθούν σε αποτεφρωτήρια άλλων περιοχών.

Σημειώνεται πως στην Ιταλία μόνο χθες αναφέρθηκαν 475 νέοι θάνατοι και 4.207 νέα κρούσματα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 2.978 και 35.713.

Περισσότερες φωτογραφίες στην ιστοσελίδα της Repubblica.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ Δεκατρείς πρωτόγνωρες εικόνες από όλο τον πλανήτη αποτυπώνουν το «τέλος» των ανθρώπινων επαφών Ημερολόγιον Πανδημίας: Ο Εφιάλτης στο Σπίτι με τις Πυζάμες Το θαύμα στην Ιταλία κράτησε δυο μέρες - Οι νεκροί σε ημερήσια βάση ξεπερνούν αυτούς στην Κίνα
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός, Ατελείωτο, Μπεργκάμο, Ιταλίας,koronoios, ateleioto, bergkamo, italias