Κολομβία: Στους 21 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη σε ανθρακωρυχείο

Ένα ασθενοφόρο φτάνει καθώς το προσωπικό διάσωσης συνεχίζει την έρευνα για ανθρακωρύχους που έχουν παγιδευτεί μετά από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στη Σουτατάουσα της Κολομβίας, 15 Μαρτίου 2023.

Δέκα ανθρακωρύχοι που αγνοούνταν μετά από έκρηξη που προκλήθηκε από συσσωρευμένο αέριο σε ανθρακωρυχεία στην κεντρική Κολομβία, βρέθηκαν νεκροί, ανεβάζοντας πλέον τον αριθμό των νεκρών σε 21, ανακοίνωσαν

οι αρχές την Πέμπτη.

Η έκρηξη σε πολλά παρακείμενα ανθρακωρυχεία σημειώθηκε αργά την Τρίτη σε μια αγροτική περιοχή της Σουτατάουζα, περίπου 75 χιλιόμετρα (46 μίλια) βόρεια της Μπογκοτά.

«Ήμουν σε επικοινωνία με τον κυβερνήτη Νικολά Γκαρσία, ο οποίος μόλις με ενημέρωσε ότι παρά τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων, δυστυχώς 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα στη Σουτατάουσα», ανέφερε ο πρόεδρος Γκουστάβο Πέτρο στο Twitter.

La minería del carbón cobra otras 21 vidas en Sutatausa. Cada vez es más imprescindible los planes de reconversión laboral y empresarial en las zonas de minería del carbón. Cada muerto laboral no solo es una falla empresarial, sino tambien social y gubernamental.

— Gustavo Petro (@petrogustavo) March 16, 2023

Κάθε θάνατος στον εργασιακό χώρο δεν είναι μόνο αποτυχία των εταιρειών, αλλά και της κοινωνίας και της κυβέρνησης, πρόσθεσε ο Πέτρο, ο οποίος εξελέγη εν μέρει με υποσχέσεις να μετατοπίσει τη χώρα από το πετρέλαιο και τον άνθρακα, τις δύο κορυφαίες εξαγωγές της, και προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Οι δραστηριότητες στα ορυχεία έχουν ανασταλεί, ανέφερε η εθνική υπηρεσία εξόρυξης και θα διεξαχθεί έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια της έκρηξης πριν εξεταστεί το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας

Σοβαρά ατυχήματα γίνονται συχνά σε υπόγεια ανθρακωρυχεία και χρυσωρυχεία στην Κολομβία, κυρίως σε παράνομες ή ανεπίσημες επιχειρήσεις και σε εκείνες που δε διαθέτουν κατάλληλα μέτρα ασφαλείας.

Υπήρξαν 117 ατυχήματα σε ορυχεία στην Κολομβία πέρυσι, στα οποία σκοτώθηκαν 146 άτομα.

Το πιο θανατηφόρο πρόσφατο δυστύχημα ήταν τον Ιούνιο του 2010, όταν 73 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από έκρυξη στα βορειοδυτικά.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΚολομβία: Εβδομήντα «ιπποπόταμοι κοκαΐνης» του Εσκομπάρ θα σταλούν στην Ινδία και το ΜεξικόΆντρας συνελήφθη 3 φορές επειδή είχε το ίδιο όνομα με αρχηγό καρτέλ ναρκωτικών (βίντεο)Κολομβία: Γίνεται η πρώτη χώρα στη Λατινική Αμερική που ονομάζει «Πελέ» γήπεδό της
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κολομβία,kolomvia