Γιώργος Στιβαχτής: «Αρχής τετευχώς, ίσθι ταύτης άξιος»

«Αν αποκτήσεις κάποιο αξίωμα, φρόντισε να είσαι αντάξιός του», Μένανδρος

Το τραγικό περιστατικό στα Τέμπη έκανε για ακόμα μια φορά αντιληπτές σε όλους μας τις παθογένειες της δημόσιας διοίκησης και του ελληνικού κράτους. Ενός κράτους που επιβραβεύει τους αρεστούς και αφήνει τους πραγματικά άριστους στο περιθώριο ή τους διώχνει μακριά. Δυστυχώς, αυτή τη φορά έγινε με τον πιο τραγικό τρόπο. Σίγουρα δεν υπάρχουν λόγια να παρηγορήσουν τους γονείς, αλλά και όλους εμάς, που βιώσαμε την τραγωδία σαν να ήταν δικοί μας άνθρωποι. Θα μπορούσαν να είναι και μόνο από τύχη δεν βρίσκονταν στο μοιραίο

αυτό τραίνο!

Με βαριά καρδιά, όμως, όπως οφείλω σαν ενεργός πολίτης, θα ήθελα να παραθέσω στους συμπολίτες μου μερικά από τα θέματα που έθεσα στα τελευταία δημοτικά συμβούλια που έγιναν.

Αρχικά, ενημέρωσα πως από τα τέλη Δεκεμβρίου στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ που βρίσκεται στη Βορείου Ηπείρου & Ελ. Βενιζέλου, έξω από το Ηλιακό Χωριό, το στεφάνι της μπασκέτας έχει σπάσει και κρέμεται. Αυτό μπορεί να πέσει και να χτυπήσει κάποιον συμπολίτη μας. Ενημερώθηκε η δημοτική Αρχή, ώστε να μεριμνήσει άμεσα, αφού στο εν λόγω γήπεδο πραγματοποιούνται προπονήσεις από τμήματα υποδομής της ομάδας του Α.Ο Πεύκης. Όπως όλοι μπορούν να διαπιστώσουν, τίποτα δεν έχει γίνει ακόμα. Και ίσως κάποια στιγμή να λέμε ξανά ότι φταίει η… κακιά η ώρα.

Από τα τέλη Ιανουαρίου έχω επισημάνει, τόσο στο σύλλογο κατοίκων του Ηλιακού Χωριού, όσο και στο δημοτικό συμβούλιο, την ανάγκη για συζήτηση και γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου για την μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων του δήμου μας. Οι συγκυρίες που βιώνει η κοινωνία μας με τις συνεχείς ανατιμήσεις βασικών προϊόντων, δεν μας επιτρέπουν να αυξήσουμε κι άλλο τις δαπάνες των νοικοκυριών. Σκεφτείτε ότι η αύξηση των αντικειμενικών αξιών επηρεάζει τον ΕΝΦΙΑ που καταβάλουμε κάθε χρόνο, καθώς και φόρους μεταβίβασης. Δυστυχώς, η ημερομηνία που έπρεπε να καταθέσουν τις γνωμοδοτήσεις τους οι Δήμοι ήταν στις 6/2.

Από τους 332 Δήμους της χώρας ζήτησαν μείωση των αντικειμενικών αξιών οι 142. Μέσα σε αυτούς ΔΕΝ ήταν ο Δήμος μας. Να επισημάνω ότι ο Δήμος Αμαρουσίου αναφέρει και συγκεκριμένη πρόταση για την περιοχή των εργατικών κατοικιών, όπως θα μπορούσαμε να προβλέψουμε και στον Δήμο μας για το Ηλιακό Χωριό.

Εν συνεχεία, σε όλα τα δημοτικά συμβούλια που έχουν πραγματοποιηθεί από τον Δεκέμβριο, ζητώ να μας ενημερώσουν για την μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που θα έχει η διάνοιξη της Λ. Κύμης, καθώς και την μελέτη αερισμού, όμως, ούτε που μπαίνουν στον κόπο να μου απαντήσουν…

Από τα τέλη του προηγούμενου χρόνου, έχω ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο για την ανάγκη μονοδρόμησης της οδού Μουστακλή στα σύνορα του Ηλιακού Χωριού. Ένας δρόμος ήπιας κυκλοφορίας, από όπου καθημερινά περνούν αρκετά μικρά παιδιά που πηγαίνουν στον 2ο παιδικό σταθμό, καθώς και σε μία – από τις λίγες ανοιχτές – παιδική χαρά της Πεύκης. Όλοι συμφωνήσαν, όμως, ακόμα δεν έχει γίνει κάτι…

Ένα ακόμα θέμα που μας απασχολεί σαν δημότες και έθεσα ήταν για το κλάδεμα των δένδρων και το μάζεμα των κλαδιών. Ζητήθηκε από την δημοτική Αρχή να μας ενημερώσει, γιατί δεν μαζεύονται άμεσα τα κλαδιά και τα βρίσκουμε πεταμένα στο δρόμο ή σε οικόπεδα λες και είναι χωματερές, όπως για παράδειγμα στο Ηλιακό Χωριό και στην Χρ. Σμύρνης 63Β; Δεν έχουμε προσωπικό; Δεν έχουμε μηχανήματα; Ας μας δώσουν υπεύθυνα τουλάχιστον ένα χρονοδιάγραμμα και να τα βάλουν σε μέρη που να μην είναι επικίνδυνα.

Ενημέρωσα επίσης το δημοτικό συμβούλιο για το πρόβλημα που έχει προκύψει στους κατοίκους του Ηλιακού Χωριού με την ξαφνική απόφαση καταβολής δαπανών για ζεστό νερό για την περίοδο 1/5/2012-30/9/2016. Μια περίοδο κατά την οποία δεν υπήρχε θέρμανση και έχουν περάσει 7 χρόνια από τότε. Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τον τρόπο που θα το διαχειριστούν οι πολίτες και την βοήθεια της δημοτικής Αρχής. Ο εκτελών χρέη Δημάρχου ενημέρωσε ότι το αίτημα μας είναι δίκαιο και, σε ό,τι χρειαστούμε, ο Δήμος θα βοηθήσει. Κρατάμε μικρό καλάθι. Εξάλλου, δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα μας πουλήσουν…

Τέλος, ζητήσαμε να ενημερωθούμε από την δημοτική Αρχή για το εάν υπάρχει απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο για την πρόταση του δημάρχου στη ΔΥΠΑ για δωρεά των 12 καταστημάτων, του «Μελίνα Μερκούρη» και του ισογείου του κτηρίου G στον Δήμο. Όπως και για το τι εννοεί ότι τα ζήτησε για «ευάλωτες κοινωνικά ομάδες»; Φυσικά, δεν λάβαμε καμία απάντηση και πάλι.

Τα προβλήματα αντί να μειώνονται, δυστυχώς, πολλαπλασιάζονται. Τα μέλη της δημοτικής Αρχής, μετά την απόφαση του δημάρχου να μην συμμετέχει στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ψάχνουν να βρουν άλλο χώρο και προτιμούν να αξιοποιήσουν τον χρόνο τους κόβοντας πίτες από το να ακούσουν τα προβλήματα των πολιτών. Όσοι παραβρίσκονται, εκτός από λίγες εξαιρέσεις, προτιμούν να μην απαντήσουν καν στα ερωτήματα μας.

Αύριο, αυτοί οι άνθρωποι θα ζητήσουν την ψήφο των πολιτών, που όλα αυτά τα χρόνια απαξιώνουν .

Γραμματέας της δημοτικής παράταξης «Δήμος Μπροστά+»

The post Γιώργος Στιβαχτής: «Αρχής τετευχώς, ίσθι ταύτης άξιος» appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιώργος Στιβαχτής, Αρχής,giorgos stivachtis, archis