Κλίμα αντιπαράθεσης στο συνέδριο της ΓΣΕΕ

Κλίμα αντιπαράθεσης επικρατεί κατά την η έναρξη του 37ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ, στο πλαίσιο της τρίτης προσπάθειας διεξαγωγής του.

Όπως αναφέρει το news247.gr,διμοιρίες των ΜΑΤ κατέφθασαν από το βράδυ της Δευτέρας στο ξενοδοχείο «Απόλλων» στο Καβούρι. Το ξενοδοχείο έχει τεθεί σε κλοιό: αποκλεισμένες είναι οι κάθετες οδοί από την παραλιακή προς το ξενοδοχείο καθώς οι δυνάμεις των ΜΑΤ

δεν επιτρέπουν την πρόσβαση σε όσους δεν συμμετέχουν στο συνέδριο, ενώ δεν επιτρέπεται η πρόσβαση ούτε στους δημοσιογράφους.

Μέλη του ΠΑΜΕ που έφτασαν με λεωφορεία βρίσκονται παραπλεύρως του ξενοδοχείου σε απόσταση περίπου 100 μέτρων, πίσω από τον φραγμό των ΜΑΤ. Με πανό και συνθήματα διεκδικούν να δοθεί πρόσβαση στο συνέδριο και να απομακρυνθούν οι δυνάμεις της Αστυνομίας.

Η προσωρινή διοίκηση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος που διόρισε η δικαιοσύνη, ελπίζει πως αυτή τη φορά το συνέδριο θα διεξαχθεί και θα εκλεγεί νέα διοίκηση. Αυτό δεν κατέστη εφικτό πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν για πρώτη φορά είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί το 37ο Συνέδριο, τον Μάρτιο στην Καλαμάτα. Τότε, μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τον χώρο και στη συνέχεια εισέβαλαν σε αυτόν. Μερικές ημέρες αργότερα, τον Απρίλιο, ματαιώθηκε και η δεύτερη προσπάθεια διεξαγωγής του συνεδρίου, στη Ρόδο, αφού την νύχτα πριν την έναρξη της διαδικασίας μέλη της ΔΑΣ ζήτησαν να συμμετέχουν στο συνέδριο με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο να ισχυρίζεται πως δεν είχαν καμία σχέση με αυτό. Ακολούθησαν ένταση, επεισόδια και ταυτόχρονα στην Αθήνα έγινε κατάληψη του κτιρίου της ΓΣΕΕ από μέλη του ΠΑΜΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Στην τρίτη απόπειρα για την διεξαγωγή συνεδρίου, θα συμμετάσχουν περίπου 400 σύνεδροι, ενώ έχουν απευθυνθεί προσκλήσεις στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Αλέξη Τσίπρα, και την Φώφη Γεννηματά αλλά όχι στον γγ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ... ΑΣΟΕΕ: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τον αστυνομικό που τράβηξε όπλο Εικόνες από την τρομαγμένη Ιταλία του κορονοϊού: Οι (χειρουργικές) μάσκες της Αποκριάς Κορονοϊός: Πάνω από 2.500 οι νεκροί στην Κίνα. Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στη Νότια Κορέα
Keywords
Τυχαία Θέματα