«Κίμων»: Kαθέλκυση της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI στη Γαλλία

.

Πραγματοποιήθηκε στο Λοριάν της Γαλλίας η τελετή καθέλκυσης στη πρώτης ελληνικής φρεγάταςFDI, «Κίμων».

Η φρεγάτα «Κίμων» αναμένεται να τεθεί σε υπηρεσία το 2025, φέρνοντας το ΠΝ σε μια νέα εποχή, καθώς οι FDI με τις προηγμένες τους δυνατότητες αναμένεται να αποτελέσουν την «αιχμή του δόρατος» των ελληνικών ναυτικών δυνάμεων επιφανείας.

Τα ονόματα των τριών φρεγατών θα

είναι «Κίμων», «Νέαρχος» και «Φορμίων». Οι ελληνικές FDI θα διαθέτουν εξελιγμένο εξοπλισμό αεράμυνας που επιτρέπει την κατάρριψη εναέριων στόχων σε πολύ μεγάλες αποστάσεις, αλλά και βαλλιστικών πυραύλων, ενώ διαθέτουν προηγμένο εξοπλισμό ανθυποβρυχιακού πολέμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Τι αγοράζουμε: Τι σημαίνει η προμήθεια των φρεγατών FDI HN (Belharra)

Όσον αφορά στον εξοπλισμό τους, περιλαμβάνει το προηγμένο ραντάρ SEAFIRE, πυραύλους ASTER 30 (ο συνδυασμός τους παρέχει δυνατότητα αεράμυνας περιοχής σε αποστάσεις άνω των 100 χλμ), πυροβόλο των 76 χιλιοστών και σύστημα RAM (21 πύραυλοι) για την ολοκλήρωση της αντιαεροπορικής/ αντιβληματικής προστασίας του σκάφους. Ως προς τις ανθυποβρυχιακές δυνατότητες, θεωρούνται κορυφαίου επιπέδου, καθώς περιλαμβάνουν σόναρ CAPTAS-4, σε συνδυασμό με τα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα MH-60R που αγοράστηκαν από τις ΗΠΑ, καθώς και σύγχρονες τορπίλες.

Warm welcome by French Defence Minister @SebLecornu at Lann-Bihoué Airbase, upon arrival at

Keywords
Τυχαία Θέματα