«O Αλχημιστής», το μπεστ σέλερ του Πάουλο Kοέλιο, γίνεται ταινία

 (Photo by Jean-Marc ZAORSKI/Gamma-Rapho via Getty Images)

Το μυθιστόρημα του Πάουλο Κοέλιο «Ο Αλχημιστής», που κυκλοφόρησε το 1988, έγινε διεθνές μπεστ σέλερ και αναδείχτηκε στο βιβλίο με τις περισσότερες μεταφράσεις παγκοσμίως από εν ζωή συγγραφέα, θα μεταφερθεί  στη μεγάλη οθόνη.

Τη διασκευή αναλαμβάνει ο βραβευμένος με BAFTA, Olivier και Tony, Βρετανός Τζακ Θορν (ο οποίος έχει υπογράψει μεταξύ άλλων, το «Enola Holmes» και το «The Swimmers»).

Δεν είναι η πρώτη απόπειρα μεταφοράς του μυθιστορήματος, που επί 16 ολόκληρα χρόνια ήταν το βιβλίο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις. Ο Λόρενς

Φίσμπερν και πιο πρόσφατα οι Γουίλ Σμιθ και Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ με την εταιρεία παραγωγής τους Westbrook Studios, είχαν ασχοληθεί με τη μεταφορά του βιβλίου στην οθόνη, αλλά κανένα από τα πρότζεκτ δεν ολοκληρώθηκε.

Ο Αλχημιστής είναι η ιστορία του Σαντιάγο, ενός νεαρού βοσκού που ξεκινά ένα ταξίδι από την πατρίδα του Ισπανία αναζητώντας το πεπρωμένο του. Η περιπλάνηση του θα τον οδηγήσει στη Σαχάρα και τις πυραμίδες της Αιγύπτου. Ακολουθώντας τα σημάδια της μοίρας, θα συναντήσει μυστηριώδεις ανθρώπους και θα έρθει αντιμέτωπος με παράξενες καταστάσεις. Έτσι θα του τεθούν τα θεμελιώδη ερωτήματα της ύπαρξης, που θα τον αλλάξουν για πάντα. ’Οπως είχε πει και ο ίδιος ο συγγραφέας μιλώντας για τον Αλχημιστή -φράση η οποία έχει σχολιαστεί ποικιλοτρόπως- «το σύμπαν συνωμοτεί για να μας βοηθήσει, όταν προσπαθούμε να ζήσουμε το προσωπικό μας όνειρο».

Με πληροφορίες από The Hollywood Reporter

.

Related...Προδημοσίευση: «Σπουδή στο κόκκινο». Το πρώτο βιβλίο του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ με τον Σέρλοκ Χολμς«Μαρινέλλα - Οι νύχτες που έγιναν μεσημέρια»Jo Nesbo: Σκοπός μου είναι να δώσω στους αναγνώστες αυτό που δεν ήξεραν ότι θέλουν
Keywords
Τυχαία Θέματα