Κανένας δεν ξέρει γιατί αυτή η αρχαία μούμια είναι τόσο καλά διατηρημένη

Αυτή η γυναίκα από την Κίνα διατηρείται σε τόσο καλή κατάσταση για περισσότερα από 2.100 χρόνια, διχάζοντας την επιστημονική κοινότητα.

Η γνωστή ως Κυρία του Dai θεωρείται μία από τις πιο καλά διατηρημένες μούμιες στον κόσμο.

Το δέρμα της είναι απαλό, τα χέρια και τα πόδια της είναι ακόμα ευλύγιστα και τα εσωτερικά της όργανα, καθώς και τα μαλλιά και οι βλεφαρίδες της είναι άθικτα.

The #enduring #mystery of The #Lady of Dai #mummy - http://t.co/YUQ8sVICr1 pic.twitter.com/MXkbwJfd3A

ancient-origins (@ancientorigins) October 2, 2015

Σύμφωνα με το New York Post, η Κυρία του Dai, επίσης γνωστή ως Xin Zhui, έζησε την περίοδο της δυναστείας των Χαν μεταξύ των ετών (206π.Χ – 220 μ.Χ). Ήταν σύζυγος άρχοντα του Dai.

Ο τάφος της ανακαλύφθηκε εντός του λόφου Mawangdui, στην Changsha της Κίνας το 1971 όταν εργάτες έσκαβαν για την δημιουργία καταφυγίου στην περιοχή.

The body of the “Lady of Dai” has been declared the best-preserved mummy ever seen (2000 year old) pic.twitter.com/EF9wdZIyBZ

— CENİN (@ceninvoncatlien) December 10, 2014

Σύμφωνα με την αυτοψία που έγινε στην σωρό της η Xin Zhui ήταν υπέρβαρη, υπέφερε από πόνους στην πλάτη, είχε υψηλή πίεση, βουλωμένες αρτηρίες, έπασχε από κύρωση του ήπατος, πέτρα στα νεφρά, διαβήτη και ήταν καρδιοπαθής.
Πέθανε από καρδιακή προσβολή στα 50 της ενώ ήταν αρχόντισσα της περιοχής (κάτι σαν μαρκησία).

Σύμφωνα με του αρχαιολόγους το τελευταίο γεύμα της Xin Zhuierving ήταν μία φέτα πεπόνι.

Η μούμια είναι γνωστή μεταξύ των επιστημόνων με το όνομα "Diva" εξαιτίας του αρχοντικού τρόπου ζωής της.

Ο τάφος της ήταν 12 μέτρα κάτω από το έδαφος και περιλάμβανε 100 μεταξωτά ενδύματα καθώς και ήδη μακιγιάζ και περιποίησης.

Η σωρός της Xin Zhui's ήταν τυλιγμένη με 20 στρώματα μεταξιού εμπλουτισμένου με ειδικό διάλυμα και ήταν τοποθετημένη μέσα σε τέσσερα φέρετρα.

Ο τάφος είχες καλυφθεί με πέντε τόνους κάρβουνου ενώ ήταν κλεισμένος αεροστεγώς και υδροστεγώς.

Όπως αποδεικνύεται ενώ οι Αιγύπτιοι είναι γνωστοί για τις μουμιοποιήσεις τους οι Κινέζοι ήταν τελικά πιο... αποτελεσματικοί ενώ δεν ακολουθούσαν την μέθοδο αφαίρεσης των εσωτερικών οργάνων των νεκρών.

Πάντως η τέλεια διατηρημένη κινεζική μούμια παραμένει ακόμα και σήμερα ένα άλυτο μυστήριο.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα