Από το επιχειρείν στο ...εκλέγειν. Τα προσκλητήρια Μητσοτάκη στον επιχειρηματικό κόσμο

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της εκδήλωσης για τα βραβεία Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας "Growth Awards" ήταν ακόμα ένα προσκλητήριο - στον επιχειρηματικό κόσμο ο αυτή τη φορά - για αυτό που ο πρόεδρος της ΝΔ ονομάζει "Συμφωνία Αλήθειας" και το νέο μείγμα οικονομικής πολιτικής που προτείνει.

Ωστόσο η εμφάνιση του είχε έντονο "άρωμα" μιας προεκλογικής ομιλίας από τη στιγμή που σχεδόν στο σύνολο της επρόκειτο για ένα καμπανάκι κινδύνου για τις κυβερνητικές επιλογές στον τομέα της
οικονομίας και του επιχειρείν.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι ο Μητσοτάκης φρόντισε - έστω και με αρκετή δόση ειρωνείας - να περιγράψει την εικόνα και τις κινήσεις του Πρωθυπουργού ως μια τακτική "ιδεολογικών επενδύσεων" (βλέπε το πρόσφατο ταξίδι του στην Κούβα), παρά για προσπάθεια προσέλκυσης πραγματικών επενδυτών που θα έρθουν και θα εμπιστευθούν το οικονομικό περιβάλλον της χώρας μας.

"Ανεξάρτητα απ’ το αν ο κ. Τσίπρας είναι στην Κούβα, στη Νικαράγουα ή στην Αθήνα, είναι σταθερά απών από την προσπάθεια για μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία για να βγούμε από την κρίση" ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του λόγου του Πρόεδρου της ΝΔ, για να ασκήσει στη συνέχεια σκληρή κριτική με αφορμή και το ναυάγιο της πώλησης του ΔΕΣΦΑ και την ενεργειακή απομόνωση της Ελλάδας.

"Υπάρχει πολιτική ευθύνη γι’ αυτό το κυβερνητικό φιάσκο; Ιδρώνει το αυτί κανενός που η Ελλάδα έχει καταστεί προορισμός προς αποφυγήν για κάθε επενδυτή;" διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την έντονη κριτική του για το γεγονός ότι "εκδιώκεται" ακόμα μια μεγάλη επένδυση και μεγάλοι παίκτες που έδειξαν ενδιαφέρον να επενδύσουν - όπως είναι οι Αζέροι και οι Ιταλοί - στρέφουν το βλέμμα τους προς τους γείτονες μας για να υλοποιήσουν τα επενδυτικά τους σχέδια.

Μέσα σε αυτό το κλίμα στη ΝΔ κάνουν λογο για μια κατάσταση συνολικής αβεβαιότητας σε όλα τα επίπεδα, από τη οικονομία και τη διαπραγμάτευση, μέχρι τις επενδύσεις και τα εθνικά θέματα, που δημιουργούν ένα εκρηκτικό πολιτικό μείγμα, ανοιχτό σε όλες τις ερμηνείες και προβλέψεις.

Πέρα από το σήμα κινδύνου που εξέπεμψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης φρόντισε να επιμείνει και στους κεντρικούς άξονες της δικής του πρότασης, επαναλαμβάνοντας τη θέση του για σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών, την ανάγκη μεταρρυθμίσεων στο Κράτος και στην οικονομία, την ταχεία αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου στους ιδιώτες και την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκη,mitsotaki