Και ρούχα made by IKEA

Άλλοι την μέμφονται για την ομογενοποίηση που έχει φέρει στην επίπλωση και τη διακόσμηση κατοικιών, γραφείων ακόμη σχολείων ανά τον πλανήτη, και άλλοι την μακαρίζουν για τον «εκδημοκρατισμό» του design και τις προσιτές τιμές. Όπως και να το δει κανείς, η σουηδική πολυεθνική ΙΚΕΑ έχει δημιουργήσει – και πουλήσει- ένα ολοκληρωμένο concept εσωτερικής διακόσμησης. Τώρα έρχεται να δημιουργήσει μια –πρωτόλεια

έστω- συλλογή ρούχων.

Με τους γίγαντες της «γρήγορης μόδας», όπως η ισπανική Zara και η επίσης σουηδική H&M, να εισέρχονται στα «χωράφια» της, δημιουργώντας ολοκληρωμένες συλλογές για το σπίτι, η ΙΚΕΑ εδώ και λίγο καιρό «φλερτάρει» με την ιδέα της μόδας. Εκτός από τη συνεργασία της με το σχεδιαστή Virgil Abloh (σημερινό καλλιτεχνικό διευθυντή του οίκου Louis Vuiton), o οποίος δημιούργησε μια περιορισμένης έκδοσης συλλογή ειδών διακόσμησης, νωρίτερα, είχε «τρολάρει» τον επικεφαλής του οίκου Balenciaga, Demna Gvasalia, ο οποίος κόπιαρε την περιβόητη «μπλε τσάντα» Frakta της ΙΚΕΑ, παρουσιάζοντας παραλλαγή της στη χειμερινή κολεξιόν του για το 2017.

Πλέον, η ΙΚΕΑ προωθεί μια δική της μίνι σειρά ρούχων με την ονομασία Eftertrada – που στα σουηδικά σημαίνει «διάδοχος»- η οποία λανσάρεται προς το παρόν μόνον στην Ιαπωνία και διατίθεται μόνον online στη χώρα.

Η συγκεκριμένη σειρά ρούχων και αξεσουάρ αποτελείται από μόλις 10 κομμάτια, που φέρουν το σήμα της ΙΚΕΑ αλλά και το barcode της σειράς βιβλιοθηκών Billy, μια από τις παλαιότερες και πιο ευπώλητες σειρές προϊόντων της. Η σειρά περιλαμβάνει μπλουζάκια, φούτερ, ομπρέλες, πετσέτες, μπουκάλια νερού και τσάντες (όλα φτιαγμένα από βιώσιμα υλικά), και σύμφωνα με την πρόθεση της ΙΚΕΑ, θα εμπλουτιστεί σε βάθος χρόνου με νέα προϊόντα, και θα διατίθεται σε περισσότερες αγορές.

Νωρίτερα, η ΙΚΕΑ συνεργάστηκε με τη φίρμα ένδυσης Stampd (street wear ανδρικά ρούχα που απευθύνονται σε νεαρές ηλικίες) για να δημιουργήσει μια συμπληρωματική συλλεκτική σειρά επίπλων με την ονομασία SPANST, την οποία λάνσαρε το Μάιο. Περιλαμβάνει από skateboards, έως τραπέζια decks για την τοποθέτηση ηχοσυστημάτων, σκαμπώ, κρεμάστρες και συστήματα αποθήκευσης.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ Η διεθνής κατάρρευση της Pizza Hut και τα ελληνικά απόνερα Η ελληνική χαρτοβιομηχανία που θα επενδύσει 46 εκατ.ευρώ Πρόσκληση σε υποψήφιους αγοραστές κατοικιών στο Ελληνικό
Keywords
Τυχαία Θέματα