Ιταλία: Oι εργαζόμενοι στα ΙΚΕΑ απειλούν με απεργία επειδή φοβούνται για την υγεία τους

Περίπου 15.000 άτομα επισκέφτηκαν το κατάστημα ΙΚΕΑ του Τορίνο την πρώτη ημέρα που άνοιξε ξανά μετά τα μέτρα περιορισμού για τον κορονοϊό. Το υποκατάστημα του σουηδικού καταστήματος επίπλων είδε χιλιάδες επισκέπτες να περνάνε τις πύλες του στις 18 Μαΐου, όπως ανέφερε η La Repubblica.

Οι εργαζόμενοι ανησυχούν ότι οι πελάτες θα ξεχάσουν να κρατούν αποστάσεις μεταξύ τους, καθώς η χώρα βρίσκεται εδώ και μέρες σε χαλάρωση των μέτρων μετά από εβδομάδες

εφαρμογής του lockdown. Τα μέλη των συνδικάτων απειλούν να απεργήσουν εάν το κατάστημα επίπλων δεν εφαρμόσει μέτρα για να καταστήσει το κατάστημα ασφαλέστερο.

Ο Ουμπέρ Ραντίν, Γραμματέας της Ενωσης Συνδικαλιστών της χώρας (CGIL), δήλωσε ότι υπήρχαν τόσοι πολλοί πελάτες στο κατάστημα, επειδή η εταιρεία υποτίμησε τον πιθανό αριθμό που θα μπορούσε να το επισκεφτούν την πρώτη ημέρα λειτουργίας του.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των συνδικάτων, η εταιρεία είχε υπολογίσει ότι περίπου 1500 άτομα θα επισκεφτούν το κατάστημα στο Τορόντο, ωστόσο η πελατεία ήταν ακριβώς η δεκαπλάσια.

Tα μέλη των συνδικάτων θέλουν άμεση λύση μέσα στην εβδομάδα, αλλιώς θα απεργήσουν.

Η Ιταλία κατέγραψε 32.000 θανάτους και περισσότερα από 225.000 κρούσματα κοροναϊού, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Πηγή: Newsweek

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ: Κανένας νεκρός το τελευταίο 24ωρο- Μόλις 4 νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα Λίζα Κούντροου: Η δύσκολη στιγμή στην κηδεία της μητέρας της που είχε να κάνει με τον κορονοϊό Φοιτητές Ιατρικής βοηθούν στη μάχη κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα
Keywords
Τυχαία Θέματα