Ιστορική νίκη για Αλβανία

Η Αλβανία με το πρώτο της γκολ σε τελικά μεγάλη διοργάνωσης νίκησε 1-0 την Ρουμανία, την απέκλεισε και η ίδια ελπίζει πως αργότερα θα προκριθεί ως μία από τις 4 καλύτερες τρίτων των ομίλων (video)

Η τελική βαθμολογία του Group A

1. Γαλλία 7 (4-1)

2. Ελβετία 5 (2-1)

3. Αλβανία 3 (1-3)

4. Ρουμανία 1 (2-4)

Ρουμανία - Αλβανία
0-1

Σκόρερ: 44' Σαντίκου

Γήπεδο: "Stade de Lyon", Λιόν

Διαιτητής: Πάβελ Κραλόβετς (Τσεχία)

Η Ρουμανία ξεκίνησε πιο δυναμικά το ματς στο Λιόν, χάνοντας 4 ευκαιρίες μέχρι το 14ο λεπτό, με τους Στάντσιου, Χομπάν, Στάνκου και Αλιμπέκ, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς η Αλβανία ισορρόπησε και αργότερα πήρε τον έλεγχο.

Στο 35' ο Μεμούσαϊ επιχείρησε να τελειώσει μόνος του την φάση (απόκρουση Ταταρουσάνου σε κόρνερ) αντί να δώσει στον Σαντίκου που περίμενε εντός μικρής περιοχής, αλλά στο 44' έκανε αυτό που έπρεπε και η Αλβανία άνοιξε το σκορ.

Έκανε λοιπόν την σέντρα από αριστερά ο μέσος της Πεσκάρα, Λεντιάν Μεμούσαϊ και ο επιθετικός της Φαντούτς (Λίχτενσταϊν), Αρμάντο Σαντίκουμ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με εξαιρετική κεφαλιά. Έκανε ακριβώς αυτό που έπρεπε για να εκμεταλλευτεί την κακή έξοδο του Τσιπριάν Ταταρουσάνου.

Ο Άνγκελ Ιορντανέσκου πέρασε στο ματς τον Λουτσιάν Σανμαρτεάν αντί του Αντρέι Πρέπελιτσα, για να γίνει πιο δημιουργικό το κέντρο της Ρουμανίας, ενώ στο 57' τραυματίστηκε σοβαρά στο αριστερό γόνατο ο Ντένις Αλιμπέκ και τον αντικατέστησε ο Γκαμπριέλ Τόρζε, έτσι πέρασε στην κορυφή της επίθεσης ο Μπογκντάν Στάνκου.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Ταταρουσάνου, Σαπουνάρου, Γκριγκόρε, Κίρικες, Ματσέλ, Πρέπελιτσα (46' Σανμαρτεάν), Χομπάν, Στάντσιου, Πόπα (68' Αντόνε), Στάνκου, Αλιμπέκ (57' Τόρζε).

ΑΛΒΑΝΙΑ: Μπερίσα, Ίσαϊ, Αγιέτι, Μάβραϊ, Αγκόλι, Μπάσα, Αμπράσι, Μεμούσαϊ, Λίλα, Λενιάνι (73' Ρόσι), Σαντίκου (58' Μπάλαϊ).

ΠΗΓΗ: Sport24.gr

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα