Κορυφή η Γαλλία, προκρίθηκε και η Ελβετία

Γαλλία και Ελβετία αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς σκορ στο Λιλ, έτσι οι "μπλε" κατέκτησαν την κορυφή και οι Ελβετοί προκρίθηκαν στους "16" του Euro μέσω της 2ης θέσης. Δύο δοκάρια ο Πογκμπά, ένα ο Παγέτ.

Πρωταγωνιστής στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης του Λιλ ήταν ο Πολ Πογκμπά, καθώς στο 8' παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ (τελικά έδιωξε την μπάλα από την γαλλική περιοχή) και εν συνεχεία έχασε

3 σπουδαίες ευκαιρίες σε διάστημα μικρότερο των 6 λεπτών.

Ο άσος της Γιουβέντους στο 11' σούταρε για αποκρούσει ο Ζόμερ και η μπάλα να περάσει κόρνερ αφού χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι, στο 13' το σουτ του απέκρουσε ξανά ο Ζόμερ και στο 17' το νέο μακρινό του σουτ χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι!

Δεν έκανε καμία άλλη φάση στο πρώτο ημίχρονο η Γαλλία, ενώ η Ελβετία απείλησε μόνο μία φορά, με το άστοχο σουτ του Μεχμέντι στο 20'.

Ο Αντρέ-Πιερ Ζινιάκ έπαιξε στην κορυφή της γαλλικής επίθεση αντί του Ολιβιέ Ζιρού και για πρώτη φορά έγινε απειλητικός στο 53', όταν ο Γιαν Ζόμερ απέκρουσε το πλασέ του.

Νέα απόκρουση έκανε ο τερματοφύλακας της Γκλάντμπαχ στο 57' σε σουτ του Αντουάν Γκριεζμάν, ο οποίος είχε κάνει εντυπωσιακά το "ένα-δύο" με τον Ζινιάκ, σε φάση που ξεκίνησε από προσπάθεια του Πογκμπά.

Ο Ντιμιτρί Παγέτ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 63' αντί του Κομάν και ο άσος της Γουέστ Χαμ στο 75' παραλίγο να σκοράρει, κάνοντας το πλασέ στην κίνηση μετά το γύρισμα του Μουσά Σισοκό, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι! Για τρίτη φορά στο ματς!

ΕΛΒΕΤΙΑ: Ζόμερ, Λίχτσταϊνερ, Σερ, Τζουρού, Ρικάρντο Ροντρίγκεθ, Γκρανίτ Τζάκα, Μπεχράμι, Τζεμαϊλί, Σατσίρι (79' Ζέλσον Φερνάντες), Μεχμέντι (86' Λανγκ), Εμπολό (74' Σεφέροβιτς).

ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Σανιά, Ραμί, Κοσιελνί, Εβρά, Καμπάιγ, Μουσά Σισοκό, Πογκμπά, Κομάν (63' Παγέτ), Γκριεζμάν (77' Ματουιντί), Ζινιάκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα