ΗΠΑ: 10.000 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν μέσα σε 9 μήνες

Πάνω από 10.000 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της εκστρατείας του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ εναντίον του, σχεδόν 9 μήνες πριν, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, την Τετάρτη.

Μιλώντας μετά από συνάντηση στο Παρίσι, είπε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους, αλλά ότι η οργάνωση παραμένει ανθεκτική
και ικανή να αναλάβει την πρωτοβουλία.

«Έχουμε δει πολλές απώλειες στο Daesh (σ.σ. το ISIS/ Ισλαμικό Κράτος), από την έναρξη της εκστρατείας, πάνω από 10.000» δήλωσε στο ραδιόφωνο France Inter. «Αυτό θα έχει επιπτώσεις».

Ο Μπλίνκεν συμμετείχε σε συνάντηση στο Παρίδι με σκοπό τη συζήτηση της στρατηγικής που ακολουθείται στο Ιράκ. Οι παριστάμενοι εκπρόσωποι των χωρών που συμμετέχουν στην εκστρατεία υποστήριξαν το σχέδιο του Ιρακινού πρωθυπουργού Χαϊντέρ αλ Αμπάντι για την ανάκτηση της πόλης του Ραμάντι, η κατάληψη της οποίας τον προηγούμενο μήνα από τους τζιχαντιστές περιγράφηκε ως «αποτυχία» από τη διεθνή κοινότητα. Επίσης, ζήτησαν την επίσπευση της έναρξης προσπαθειών για τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Συρία.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα