Ιωάννινα: 9 άτομα κατηγορούνται για ασέλγεια και πορνογραφία ανηλίκων

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 9 ατόμων, οι οποίοι κατηγορούνται για γενετήσιες πράξεις με ανήλικες και για πορνογραφία ανηλίκων, μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και 6 ανήλικοι.

Πρόκειται συγκεκριμένα για 6 ανήλικους ημεδαπούς, 2 ενήλικες ημεδαπούς και ενήλικο αλλοδαπό, ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται και οι γονείς των παραπάνω ανηλίκων, που κατηγορούνται για παραμέληση της εποπτείας τους.

Ειδικότερα, η αστυνομική έρευνα ξεκίνησε ύστερα από πληροφορίες που αφορούσαν την τέλεση γενετήσιων πράξεων με ανήλικα άτομα νεότερα των 15 ετών.

Μάλιστα, λόγω των ερευνώμενων αδικημάτων και με γνώμονα, σε κάθε περίπτωση, την προστασία της γενετήσιας ελευθερίας και της αγνότητας της παιδικής ηλικίας, κατά την έρευνα έγινε χρήση ειδικών ανακριτικών πράξεων.

Από την αξιολόγηση του συλλεγέντος υλικού, προέκυψε ότι από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους μέχρι και τα μέσα Μαΐου, οι κατηγορούμενοι, που τυγχάνουν ηλικίας από 15 έως 24 ετών, είχαν τελέσει κατά περίπτωση γενετήσιες πράξεις με ανήλικη νεότερη των 15 ετών και με ανήλικη μεγαλύτερη των 15 ετών.

Για πορνογραφία ανηλίκων κατηγορούνται διότι διακριβώθηκε ότι τουλάχιστον 6 από τους κατηγορούμενους κατείχαν υλικό από τη γενετήσια δραστηριότητα με τις ανήλικες

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, τα οποία θα αποσταλούν για εξέταση στην αρμόδια εγκληματολογική υπηρεσία.

Η δικογραφία που σχηματίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑΚύκλωμα εκβιαστών εφοριακών: Προφυλακιστέες η διευθύντρια και μια υπάλληλος της ΔΟΥ ΧαλκίδαςΚιλκίς: Προφυλακιστέοι οι ανήλικοι για την απόπειρα ληστείας του κτηνοτρόφουΗράκλειο: Πανικός με νεαρή οδηγό που ξέχασε να σηκώσει χειρόφρενο - Της επιτέθηκε έξαλλος Ολλανδός
Keywords
Τυχαία Θέματα