Ινδία: Πρωθυπουργικό "δώρο γενεθλίων" 21 εκατ. δόσεις εμβολίων

Ο αριθμός- ρεκόρ 21 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων δόθηκε σε ολόκληρη την Ινδία την Παρασκευή, ως ένα δώρο γενεθλίων του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι που έγινε 71 ετών.

Η Ινδία έχει εμβολιάσει 770 εκατομμύρια ανθρώπους, εκ των οποίων το 20% είναι πλήρως εμβολιασμένοι και το 62% μερικώς, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Το υπουργείο συμβούλεψε τους πολίτες να λάβουν προφυλάξεις για να αποφύγουν μια νέα θανατηφόρα έξαρση του ιού κατά τη διάρκεια της επερχόμενης εορταστικής σεζόν

μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου. Η Ινδία χτυπήθηκε από ένα καταστροφικό κύμα λοιμώξεων από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο φέτος, όπου έφτασε στα όρια του το σύστημα υγείας της χώρας όσον αφορά τα κρεβάτια στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ.

Εν τω μεταξύ, τα μέλη της νεολαίας του κόμματος του Κογκρέσου της αντιπολίτευσης συγκρούστηκαν με την αστυνομία κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας την Παρασκευή ζητώντας θέσεις εργασίας εν μέσω μαζικής ανεργίας που προκλήθηκε από την πανδημία.

Την Παρασκευή, η Ινδία ανέφερε 34.403 νέα κρούσματα και 320 επιβεβαιωμένους θανάτους.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΗ ΕΕ στο διεθνές περιβάλλον μετά και τη νέα πραγματικότητα στον Ινδό-ΕιρηνικόAukus: Τι σημαίνει για τον κόσμο το σύμφωνο ΗΠΑ – Αυστραλίας – Ηνωμένου Βασιλείου κατά της ΚίναςΟ μυστηριώδης πυρετός που σκοτώνει παιδιά στην Ινδία
Keywords
Τυχαία Θέματα