Ινδία: Οι πρώτες εικόνες από τους εγκλωβισμένους εργάτες μετά την κατάρρευση σήραγγας

Αυτή η εικόνα δείχνει έναν από τους 41 εργάτες που παγιδεύτηκαν μέσα σε μια σήραγγα που κατέρρευσε στη Silkyara, στο βόρειο ινδικό κρατίδιο Ουταρχάντ (Ινδία, Κρατική Δύναμη Αντιμετώπισης Καταστροφών Uttarakhand (SDRF), 21/11/2023)

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι πρώτες εικόνες από τους 41 εργάτες που παραμένουν εγκλωβισμένοι για περισσότερο από μία εβδομάδα μετά την κατάρρευση οδικής σήραγγας στην Ινδία και τους δείχνουν να στέκονται όρθιοι σε έναν μικρό χώρο και να επικοινωνούν με τους διασώστες.

Οι άνδρες είναι εγκλωβισμένοι εκεί από τις 12 Νοεμβρίου, όταν κατέρρευσε οδική

σήραγγα μήκους 4,5 χιλιομέτρων που κατασκευαζόταν σε αυτοκινητόδρομο, μέρος ενός δρόμου ινδουιστικού προσκυνήματος στο κρατίδιο Ουταρχάντ.

A camera has captured the first video of the 41 workers trapped in a tunnel in India's Uttarakhand state. The workers have been stuck since 12 November after a landslide collapsed part of the tunnel. pic.twitter.com/G6jrwDx2d1

BBC News India (@BBCIndia) November 21, 2023

Σύμφωνα με τις αρχές οι εγκλωβισμένοι είναι ασφαλείς και έχουν πρόσβαση σε φως, οξυγόνο, τρόφιμα, νερό και φάρμακα. Ωστόσο δεν έχουν διευκρινίσει τι προκάλεσε την κατάρρευση, αν και στην περιοχή έχουν σημειωθεί πολλές κατολισθήσεις, πλημμύρες και σεισμοί.

Ο λόγος που καθυστερούν οι προσπάθειες να απεγκλωβιστούν οι εργάτες είναι η δυσκολία να ανοιχθεί τρύπα στα συντρίμμια ώστε να τοποθετηθεί αγωγός που θα τους επιτρέψει να ανέλθουν στην επιφάνεια.

VIDEO | Family members of workers stuck inside the #Silkyara tunnel interact with them via a pipe inserted through the rubble. #UttarakhandTunnelCollapsepic.twitter.com/OwYijhpW78

Press Trust of India (@PTI_News) November 21, 2023

Βίντεο διάρκειας 30 δευτερολέπτων που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές δείχνει περίπου 10 από τους εγκλωβισμένους εργάτες να στέκονται σε ένα ημικύκλιο μπροστά από την κάμερα, φορώντας κράνη και γιλέκα ασφαλείας.

Ένας διασώστης ακούγεται να ζητεί από τους άνδρες να πουν τα ονόματά τους στην κάμερα, ο ένας μετά τον άλλον, και να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά τους μέσω του ασύρματου που τους έχει σταλεί.

Το βίντεο τραβήχτηκε με ιατρική ενδοσκοπική κάμερα, την οποία κατέβασαν οι διασώστες μέσω ενός αγωγού διαμέτρου περίπου 15 εκατοστών που τοποθετήθηκε τη Δευτέρα.

Οι άνδρες φαίνεται να είναι καλά στην υγεία τους και απαντούν στις ερωτήσεις των διασωστών, επεσήμανε ένας αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Οι διασώστες αναμένεται να συνεχίσουν τις προσπάθειες για τη διάνοιξη μίας τρύπας δια μέσου των συντριμμιών, ώστε να τοποθετήσουν σε αυτή έναν αγωγό αρκετά μεγάλο για να μπορέσουν να απεγκλωβιστούν οι εργάτες.

Οι αρχές εργάζονται ταυτόχρονα πάνω σε πέντε διαφορετικά σχέδια για τον απεγκλωβισμό των εργατών.

Uttarkashi: SDRF Commander Manikanant Mishra engaged with workers in the Silkyara Tunnel through Walky-Talky and encouraged them#cliQIndia#TunnelCollapsed#Tunnel#UttarakhandTunnelCollapsepic.twitter.com/8bLcA9cXlg

— cliQ India (@cliQIndiaMedia) November 14, 2023

Ο Αμπισέκ Σάρμα, ψυχίατρος, μετέβη στο σημείο του δυστυχήματος και ζήτησε από τους 41 άνδρες να περπατούν στον χώρο που διαθέτουν, να κάνουν ελαφρές ασκήσεις γιόγκα και να συζητούν μεταξύ τους.

Οι εγκλωβισμένοι άνδρες είναι χαμηλόμισθοι εργάτες, οι περισσότεροι από τους οποίους κατάγονται από φτωχά κρατίδια της βόρειας και της ανατολικής Ινδίας.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Related...Βολιβία: Στους 13 οι νεκροί από τις πρωτοφανείς θερμοκρασίες - Mάχη με τις πυρκαγιέςΔομινικανή Δημοκρατία: Εθνικό πένθος για τους δεκάδες νεκρούς από τις ισχυρές βροχοπτώσειςΜυστήριο στο Στρασβούργο: Τρύπα σε αυτοκίνητο ίσως προκλήθηκε από μετεωρίτη
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ινδία,india