Ινδία: Κατηγορούν το Spiegel για ρατσιστικό σκίτσο

Πολλοί Ινδοί, συμπεριλαμβανομένου ενός υπουργού, κατέκριναν μια γελοιογραφία στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, υποστηρίζοντας πως είναι ρατσιστική και κακόγουστη.

Η γελοιογραφία δείχνει ένα σαραβαλιασμένο ινδικό τρένο - που ξεχειλίζει από επιβάτες τόσο μέσα όσο και πάνω από την οροφή - να προσπερνά ένα υπερσύγχρονο κινέζικο τρένο σε μια παράλληλη γραμμή.

Πολλοί θεωρούν ότι κοροϊδεύει την Ινδία καθώς η χώρα ξεπερνά την Κίνα και γίνεται το πολυπληθέστερο έθνος του κόσμου.

Το Der Spiegel

είναι ένα εβδομαδιαίο ειδησεογραφικό περιοδικό.

#Germanmagazine#DerSpiegel published a cartoon taking a dig at #India#risingpopulation. It has been termed #racist. Political #caricatures often hurt sentiments. Der Spiegel’s #Trumpcartoon and #CharlieHebdo#TurkeyEarthquake sketch have outraged manyhttps://t.co/zAjMWxFJx5

— Firstpost (@firstpost) April 26, 2023

Πολλοί Ινδοί κατέφυγαν στο twitter λέγοντας ότι το γερμανικό περιοδικό προβάλει μια ξεπερασμένη ιδέα για την Ινδία και δεν έχει αναγνωρίσει την πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Ρατζίβ Τσαντρασεκχάρ έγραψε στο Twitter: «Παρά την προσπάθειά σας να κοροϊδέψετε την Ινδία, δεν είναι έξυπνο να στοιχηματίζετε εναντίον της Ινδίας υπό τον πρωθυπουργό @narendramodi ji. Σε λίγα χρόνια, η οικονομία της Ινδίας θα είναι μεγαλύτερη από της Γερμανίας».

Dear Cartoonist at @derspiegel

Notwithstanding ur attmpt at mocking India, its not smart to bet against India under PM @narendramodi ji

Keywords
Τυχαία Θέματα