«Ηλίθιο» φέρεται να αποκάλεσε τον Τραμπ ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Ρεξ Τίλερσον

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, φέρεται να αποκάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ «ηλίθιο» λίγο πριν από το τέλος μιας συνάντησης στο Πεντάγωνο αυτό το καλοκαίρι και απείλησε με παραίτηση την ίδια περίοδο εξαιτίας των βαθιών διαφορών με τον Αμερικανό πρόεδρο, μετέδωσε το NBC News.

Σύμφωνα με το αμερικανικό
τηλεοπτικό δίκτυο, που επικαλέστηκε πολλούς υψηλόβαθμους αξιωματούχους της αμερικανικής διοίκησης, ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς συναντήθηκε με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας λίγες ημέρες μετά την θυελλώδη αυτή συνεδρίαση που έγινε την 20η Ιουλίου προκειμένου να του ζητήσει να επιδεικνύει μεγαλύτερο σεβασμό απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ.Το NBC μεταδίδει ότι ο Μάικ Πενς και άλλοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης επέμειναν ώστε ο Ρεξ Τίλερσον να μην υποβάλει την παραίτησή του.

Το πρωί της Τετάρτης, δημοσιογράφοι ζήτησαν από τον Ρεξ Τίλερσον, που είχε μόλις υποδεχθεί τον Πακιστανό ομόλογό του στην Ουάσιγκτον, να επιβεβαιώσει τις προθέσεις του περί παραίτησης αυτό το καλοκαίρι. Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα. Ωστόσο διαβεβαίωσε αργότερα ότι δεν του πέρασε ποτέ από το μυαλό να υποβάλει την παραίτησή του, τονίζοντας ότι παραμένει σήμερα προσηλωμένος στην ατζέντα του Ντόναλντ Τραμπ όπως ακριβώς όταν ανέλαβε για πρώτη φορά καθήκοντα. «Δεν έχω σκεφτεί ποτέ να εγκαταλείψω αυτήν τη θέση» δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. «Βρίσκομαι εδώ για όσο χρονικό διάστημα ο πρόεδρος θα νιώθει ότι μπορώ να είμαι χρήσιμος προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που έχει θέσει» υπογράμμισε.

Επίσης στενός σύμβουλος του υπουργού Εξωτερικών διέψευσε επίσημα κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ του NBC ότι ο Τίλερσον απείλησε να παραιτηθεί όπως επίσης κι ότι αποκάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ «ηλίθιο».

Από πλευράς του, ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο στο Twitter για «fake news» από το NBC.

NBC news is #FakeNews and more dishonest than even CNN. They are a disgrace to good reporting. No wonder their news ratings are way down!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) October 4, 2017

The @NBCNews story has just been totally refuted by Sec. Tillerson and @VP Pence. It is #FakeNews. They should issue an apology to AMERICA!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) October 4, 2017

Τη Δευτέρα, ένας εκ των στενών συμβούλων του Ρεξ Τίλερσον, ο Ρ.Σ Χάμοντ διαβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δεν υπάρχει «καμία κρίση» ανάμεσα στον υπουργό και τον πρόεδρο, στον απόηχο άλλης μιας δημόσιας διαφωνίας μεταξύ των δύο.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)
Keywords
Τυχαία Θέματα