Τριάντα φοιτητές Ιατρικής από όλο τον κόσμο φιλοξένησε η Αλεξανδρούπολη

17:32 4/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Περισσότερους από 30 φοιτητές Ιατρικής ξένων Πανεπιστημίων από όλα τα μέρη του κόσμου (Γερμανία, Ολλανδία, Ισπανία, Χιλή, Ιράκ, Γκάνα, Αίγυπτο, Φινλανδία, Ρουμανία, Κένυα, Τουρκία, Ζάμπια, Ιορδανία, Ουγγαρία, Τυνησία, Γαλλία κ.α.) φιλοξένησε το χρονικό διάστημα από 1-30 Σεπτεμβρίου

στην Αλεξανδρούπολη για 4η συνεχή χρονιά η Ιατρική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης μέσω της φοιτητικής οργάνωσης HELMSIC (Hellenic Medical Students’ International Committee – Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων & Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής) .
Κατά την παραμονή τους οι φιλοξενούμενοι φοιτητές παρακολούθησαν όλες τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις της Ιατρικής Σχολής, ενταγμένοι σε Πανεπιστημιακές Κλινικές και τα Ερευνητικά Εργαστήριά της. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής στην Δραγάνα, εκπαιδευτικό πρακτικό σεμινάριο συρραφής τραύματος σε προπλάσματα που αποτέλεσε την κεντρική εκπαιδευτική εκδήλωση του προγράμματος. Το δομημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι μοναδικό σε όλο το πρόγραμμα ανταλλαγών φοιτητών Ιατρικής της IFMSA (International Federation of Medical Students Associations) και πραγματοποιείται παγκοσμίως μόνο στο Δ.Π.Θ.
Oι φοιτητές ξεναγήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης με σκοπό την γνωριμία με τις φυσικές ομορφιές του τόπου, ενώ επισκέφθηκαν την Σαμοθράκη, το βόρειο Έβρο, την Ξάνθη, και την Καβάλα.

Συντάκτης : Όλγα Ορφανίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα