Η ΒΡ ετοιμάζεται να κόψει το 5% του δυναμικού της

Η βρετανική εταιρία πετρελαίου και αερίου BP ανακοίνωσε την Τρίτη ότι σχεδιάζει να περικόψει το 5% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της λόγω της συνεχιζόμενης υποχώρησης των τιμών πετρελαίου.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να μειώσει τον αριθμό εργαζομένων στον τομέα παραγωγής πετρελαίου παγκοσμίως κατά 4.000-20.000 άτομα ενώ βρίσκεται στη
διαδικασία υλοποίησης ενός προγράμματος αναδιάρθρωσης ύψους 3,5 δισεκ. δολαρίων. Η BP είπε στο τέλος του 2015 ότι ο αριθμός των εργαζομένων της ανερχόταν στα 80.000 άτομα.

«Θέλουμε να απλοποιήσουμε τη δομή και να περιορίσουμε το κόστος χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την ασφάλεια. Παγκοσμίως, αναμένουμε ο αριθμός των εργαζομένων στον τομέα της παραγωγής να είναι κάτω από τις 20.000 έως τα τέλη του έτους», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στη Βόρεια Θάλασσα η BP σχεδιάζει να μειώσει το προσωπικό της κατά 600 άτομα την επόμενη διετία με τις περισσότερες περικοπές να γίνονται το πιθανότερο εντός του 2016.

Η μετοχή της BP, που έχει σημειώσει πτώση κατά περίπου 40% από τότε που άρχισε να υποχωρεί η τιμή του πετρελαίου στα μέσα το 2014, κατέγραφε στις 13:57 ώρα Ελλάδας άνοδο κατά 1,2%, συγκριτικά με κέρδη 0,8% για τον αντίστοιχο κλαδικό δείκτη.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα