Η τάση της εβδομάδας: H ρετρό καμπαρντίνα μας χαρίζει στυλ βρέξει-χιονίσει

.

Η καμπαρντίνα αποτελεί ένα μοντέρνο, αριστοκρατικό κομμάτι με κομψή αισθητική πόλης. Κολακεύει χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια τον κάθε σωματότυπο, ενώ εξασφαλίζει ζέστη και άνεση.

Δίκαια λοιπόν οι καμπαρντίνες συγκαταλέγονται στα βασικά στοιχεία της γυναικείας γκαρνταρόμπας, ενώ κάθε μία από εμάς θα έλυνε πολλά προβλήματα του φθινοπωρινού στυλ επιλέγοντας την καμπαρντίνα που ταιριάζει με τη δική της προσωπικότητα.

Κι όμως, αυτού του είδους τα πανωφόρια είναι συχνά υποτιμημένα, καθώς πολλές γυναίκες

δεν αισθανόμαστε σίγουρες για το πώς θα τα φορέσουμε έτσι ώστε να μην δείχνουν ντεμοντέ. Αρκεί ωστόσο να αντιληφθούμε πως οι καμπαρντίνες είναι πολύ πιο ευέλικτες και μοντέρνες από όσο νομίζουμε.

Δεν πρόκειται για άλλο ένα βαρετό πανωφόρι, το οποίο αναγκαστικά ρίχνουμε πάνω από τους ώμους μας πριν φύγουμε από το σπίτι μια κρύα μέρα. Η καμπαρντίνα ως κομμάτι μπορεί να λειτουργήσει ακόμα και αυτόνομα, προσφέροντας ενδιαφέρον σε κάθε μας μοναδική εμφάνιση. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι να αξιοποιήσουμε την καμπαρντίνα μας, δημιουργώντας εμφανίσεις κατάλληλες για ένα ευρύτατο φάσμα περιστάσεων.

Οι συνδυασμοί που θα μας βγάλουν ασπροπρόσωπες ολόκληρο το φετινό φθινόπωρο

Πάνω από το αγαπημένο μας τζιν

Αν ανησυχούμε ότι φορώντας την καμπαρντίνα μας δείχνουμε υπερβολικά κλασικές, ας συνδυάσουμε το εμβληματικό πανωφόρι με το αγαπημένο μας τζιν. Ένα μοντέρνο τζιν κάτω από μια διαχρονική και ουδέτερη καμπαρντίνα δημιουργεί αμέσως μια καθημερινή εμφάνιση, που θα μας συνοδεύσει στα ψώνια μας ή στον πρωϊνό καφέ, συμβιβάζοντας την ανάγκη μας για στυλ με την επιθυμία για άνεση.

Ένα λεπτό σκούρο τζιν κάτω από την καμπαρντίνα μας, θα προσγειώσει το ντύσιμό μας στο σήμερα. Προτιμάμε τζιν με χαλαρή εφαρμογή και συνδυάζουμε με ένα εφαρμοστό λευκό μπλουζάκι, προκειμένου να διατηρήσουμε την μίνιμαλ αισθητική της εμφάνισής μας. Ολοκληρώνουμε με μια ζώνη για την καλύτερη δυνατή ανάδειξη της σιλουέτας μας

.

Πάνω από τοπ με μοτίβα

Από μόνες τους, οι καμπαρντίνες είναι ένα αρκετά λιτό ρούχο. Αν ανησυχούμε μήπως το υπόλοιπο ντύσιμό μας «χαθεί» κάτω από ένα ουδέτερο πανωφόρι, ας προσθέσουμε ενδιαφέροντα στοιχεία στην εμφάνισή μας με τη δύναμη του μοτίβου.

Μία ιδανική στιγμή για να «λανσάρουμε» τα πιο λαμπερά και τολμηρά κομμάτια της γκαρνταρόμπας μας, είναι κάτω από μια καμπαρντίνα. Μια ουδέτερη καμπαρντίνα καθιστά ένα κομμάτι με σχέδια επίκεντρο της εμφάνισής, διασφαλίζοντας παράλληλα, ότι το ντύσιμό μας δεν θα καταλήξει να είναι φλύαρο.

Συνδυάζουμε το πανωφόρι μας μας με ένα πουκάμισο με έντονα μοτίβα και ένα τζιν παντελόνι της επιλογής μας. Αν δεν μας πείθουν τα φωτεινά, πολύχρωμα μοτίβα, επιλέγουμε κομμάτια με πιο κλασικά μοτίβα, όπως το καρό ή το αιώνιο ριγέ, για μια πιο κομψή εμφάνιση.

.

Ας επενδύσουμε σε μια χρωματιστή καμπαρντίνα

Σε ό,τι αφορά τις καμπαρντίνες, συνήθως διατίθενται σε αποχρώσεις του μαύρου, του μπεζ και του πράσινου της ελιάς. Ωστόσο, φορώντας μια πολύχρωμη καμπαρντίνα διαμορφώνουμε μια πιο ξεχωριστή, ανέμελη εμφάνιση που σίγουρα θα εντυπωσιάσει.

Παρόλο που οι περισσότερες καμπαρντίνες είναι ουδέτερες, μπορούμε να τις βρούμε σχεδόν σε οποιοδήποτε χρώμα. Συνδυάζουμε μια καμπαρντίνα σε παστέλ απόχρωση με ένα κολάν με ένα ασπρόμαυρο σχέδιο για να φιλοτεχνήσουμε μια κομψή ισορροπία μεταξύ των χρωμάτων.

Το να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης σε ένα πανωφόρι σε φωτεινές αποχρώσεις, όπως το κόκκινο, το κίτρινο ή το μωβ ακούγεται τρομακτικό. Μπορούμε όμως να πειραματιστούμε με μια εκκεντρική καμπαρντίνα με τη βοήθεια ουδέτερων ρούχων και αξεσουάρ που προσδίδουν χαρακτήρα στην εμφάνισή μας και αποπροσανατολίζουν την προσοχή από το παλτό μας. Τα σκισμένα τζιν, τα αρβυλάκια με κορδόνια ή τα σανδάλια με τετράγωνο τακούνι είναι ιδανικά, καθώς αν και ουδέτερα, μαγνητίζουν τα βλέμματα.

.

Πάνω από ένα ολόμαυρο σύνολο

Τα ολόμαυρα ρούχα συνδυασμένα με μια κλασσική καμπαρντίνα δημιουργούν αριστοκρατικές, κομψές εμφανίσεις. Για κάποιον ανεξήγητο λόγο, δένουν υπέροχα μαζί. Ένα μαύρο ζιβάγκο, ένα κολάν με φλις επένδυση και λεπτές μπότες μέχρι το γόνατο, κάτω από μια καμπαρντίνα σε μπεζ ή πράσινο της ελιάς αρκούν για την πιο σοφιστικέ, άνετη και κομψή εμφάνιση του φθινοπώρου.

Πάνω από ένα ζεστό πουλόβερ

Μία από τις πιο πρακτικές λειτουργίες της καμπαρντίνας είναι η ικανότητά της να μας κρατά ζεστούς ακόμα και στο κρύο. Φορώντας ένα πουλόβερ κάτω από το διαχρονικό πανωφόρι μας, εξασφαλίζουμε επιπλέον ζέστη ενώ το αποτέλεσμα είναι και εξαιρετικά αριστοκρατικό

Τί θα αποφύγουμε

Αν, θέλουμε να δείχνουμε κομψές, δεν προτιμάμε τα πουλόβερ με υπερβολικά χοντρή πλέξη κάτω από την καμπαρντίνα μας. Φοράμε εφαρμοστό τζιν ή κολάν, προκειμένου να εξισορροπήσουμε τον περιττό όγκο στο επάνω μέρος του σώματός μας. Τέλος, πειραματιζόμαστε με διαφορετικά στυλ λαιμόκοψης για να ορίσουμε ποιο είναι το σημείο αναφοράς στην εμφάνισή μας.

Καμπαρντίνα: Η απόλυτη πρωταγωνίστρια της μεγάλης οθόνης

H Κάθριν Χεπμπορν στην ταινία «Keeper of the Flame»Η Μαρλέν Ντίτριχ και η Τζίν Άρθουρ στα γυρίσματα της ταινίας  «A Foreign Affair» H Σοφία Λόρεν στην ταινία «Το κλειδί»Η Μπριζίτ Μπαρντό στην ταινία «Η Μπαντέτ πάει στον πόλεμο»Η Οντρεϊ Χέπμπορν στην ταινία «Πρόγευμα στo Τίφανις»

Πηγές: herstylecode.com, lofficiel.at

Πριν φύγετε...Ο Ρικάρντο Τίσι παραιτήθηκε από τον οίκο BurberryZara: Νέα Y2K digital συλλογή από το μετασύμπανΡότζερ Φέντερερ: Το ακαταμάχητα κομψό στυλ που έγραψε ιστορία στα κορτ
Keywords
Τυχαία Θέματα
-χιονίσει,-chionisei