Η Ρωσία «θέλει να προκαλέσει χιλιάδες θανάτους στη Βρετανία» λέει ο Βρετανός υπουργός Άμυνας

Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας προειδοποίησε πως η Ρωσία επιδιώκει να πλήξει τη βρετανική οικονομία χτυπώντας τις υποδομές της χώρας, μια κίνηση που, όπως είπε, θα μπορούσε να προκαλέσει «χιλιάδες και χιλιάδες και χιλιάδες θανάτους», ανέφερε η Telegraph.

Οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Βρετανίας είναι τεταμένες. Πέρυσι η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι κατηγόρησε τη Μόσχα για στρατιωτική

επιθετικότητα και τον Δεκέμβριο ο υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον είπε πως υπάρχουν στοιχεία που υποδεικνύουν ρωσική εμπλοκή σε εκλογές χωρών της Δύσης.

Η Βρετανία επίσης έχει απογειώσει μαχητικά μέσα στους τελευταίους μήνες, προς αναχαίτιση ρωσικών αεροσκαφών που πετούσαν κοντά στον εναέριο χώρο της Μ. Βρετανίας.

«Το σχέδιο των Ρώσων δεν θα είναι να στείλουν αποβατικά στο Σκάρμπορο και το Μπράιτον Μπιτς» είπε ο υπουργός Άμυνας Γκάβιν Γουΐλιαμσον, για τον οποίο κάποιοι θεωρούν ότι θα είναι πιθανός διάδοχος της Τερέζα Μέι.

«Αυτό που εξετάζουν είναι “πώς μπορούμε απλά να κάνουμε τη Βρετανία να πονέσει πολύ;”. Προκαλώντας ζημιά στην οικονομία της, διαλύοντας τις υποδομές της, προκαλώντας χιλιάδες και χιλιάδες και χιλιάδες θανάτους στα αλήθεια, αλλά πρακτικά έχουν σκοπό τη δημιουργία πλήρους χάους εντός της χώρας».

Το Κρεμλίνο, που, υπό τον Βλάντιμιρ Πούτιν, έχει ανακτήσει μέρος της διεθνούς επιρροής που είχε χάσει η Ρωσία μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, έχει αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή σε εκλογές στη Δύση. Παράλληλα κάνει λόγο για αντιρωσική υστερία στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Ο Γουίλιαμσον είπε ότι η Ρωσία ψάχνει τρόπους να πλήξει τη Βρετανία.

«Γιατί συνεχίζουν να τραβούν φωτογραφίες και να εξετάζουν τους σταθμούς ενέργειάς μας, γιατί κοιτούν τις συνδέσεις που φέρνουν τόσο ηλεκτρισμό και τόση ενέργεια στη χώρα μας;» δήλωσε, σύμφωνα με την εφημερίδα.

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε το εσωτερικό και βιομηχανικό χάος που θα προκαλούσε αυτό στα αλήθεια. Αυτό που θα έκαναν θα ήταν να προκαλέσουν χάος και μετά να κάνουν ένα βήμα πίσω. Αυτή είναι η πραγματική απειλή που πιστεύω πως αντιμετωπίζει η χώρα αυτή τη στιγμή» σημείωσε.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, από πλευράς του, ανέφερε την Παρασκευή πως τα σχόλια του Γουΐλιαμσον δείχνουν πως δεν κατανοεί τη λογική, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA.

«Μάλλον έχει χάσει την επαφή του με τη λογική», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείο, Ίγκορ Κονασένκοφ, σύμφωνα με το RIA.

Keywords
Τυχαία Θέματα