Η ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν μέσα από φωτογραφίες

Ο Τζο Μπάιντεν είναι και επίσημα ο 46ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Δίπλα του θα πορευτεί και η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος, η αφροαμερικάνη Κάμαλα Χάρις. Να σημειωθεί πως αυτή ήταν η δεύτερη φορά που μία γυναίκα διεκδίκησε το χρίσμα της αντιπροέδρου, μετά την Τζεραλντίν Φεράρο το 1984, όταν αποτέλεσαν μαζί με τον πρώην αντιπρόεδρο, επί προεδρίας Τζίμι Κάρτερ, Ουόλτερ Μόντεηλ, τους αντιπάλους του Ρόναλντ Ρέιγκαν και Τζορτζ Μπους του πρεβύτερου.

Το παρών στην ορκωμοσία έδωσαν 1000 καλεσμένοι, ανάμεσα τους και τρείς πρώην πρόεδροι με τις συζύγους τους. Οι Μπιλ και

Χίλαρι Κλίντον, Τζώρτζ και Λόρα Μπους, Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα. Την απερχόμερνη κυβέρνηση εκπροσώπησε ο πρώην πλέον αντιπρόεδρος Μάικ Πένς.

Την ορκωμοσία της Κάμαλα Χάρις έκανε η ανώτατη δικαστής, Σόνια Σοτομαγιόρ, ενώ του 46ου προέδρου, Τζο Μπάιντεν ο αρχιδικαστής Τζον Ρόμπερτς. Τον εθνικό ύμνο των Ηνωμένων Πολιτειών, «The Star-Spangled Banner», ερμήνευσε η τραγουδίστρια της ποπ, Λέιντι Γκάγκα ενώ το τραγούδι «America the Beautiful» η Τζένιφερ Λόπεζ.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ Το «Πεδίο με τις Σημαίες» κοσμεί το Καπιτώλιο αναμένοντας την ορκωμοσία Μπάιντεν LIVE: Η ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν Οταν ο Μπάιντεν ζητούσε παραγραφή χρέους για την Ελλάδα
Keywords
Τυχαία Θέματα
Τζο Μπάιντεν,tzo bainten