Η ιστορία ενός Βρετανού που αν και απαλλάχθηκε από την κατηγορία για βιασμό «εκτίει» μια ιδιόμορφη, σκληρή ποινή

O 45χρονος John O'Neil περνά μια δύσκολη περίοδο στη ζωή του.

Είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει την αστυνομία στη Βρετανία- και μάλιστα 24 ώρες νωρίτερα- στην περίπτωση που σκοπεύει να κάνει σεξ. Αν και το δικαστήριο τον αθώωσε από την κατηγορία του βιασμού συνεχίζει να υπόκειται σε μια σειρά περιοριστικών όρων που προβλέπει η νομοθεσία για όσους έχουν διαπράξει σεξουαλικά εγκλήματα.

Αυτή όμως δεν είναι καν η μεγαλύτερη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει. Ένας δεύτερος περιοριστικός όρος είναι πως θα πρέπει να ενημερώνει τις για οποιοδήποτε μέσο επικοινωνίας χρησιμοποιεί όπως υπολογιστές και τηλέφωνα. Ο O'Neil όμως εργαζόταν ως Information Technology Consultant και κάτι τέτοιο ήταν αδύνατον. Έτσι έμεινε χωρίς δουλεία. Η αστυνομία μάλιστα τον συμβούλεψε πως θα ήταν καλύτερα να μην επιχειρήσει να βρει κάποια άλλη εργασία που θα απαιτεί τη χρήση υπολογιστή.

Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν ούτε εκεί, όπως προκύπτει και από το ρεπορτάζ της βρετανικής έκδοσης της Huffington Post Αφού έμεινε χωρίς δουλειά, ενημερώθηκε πως πλέον δεν «αξιόπιστος» για να λαμβάνει το Universal Credit, το μηνιαίο επίδομα για όσους δεν μπορούν να εργαστούν. Κάπως έτσι, και χωρίς να έχει εισόδημα αναγκάστηκε να υπερασπιστεί ο ίδιος τον εαυτό του στο δικαστήριο αφού χρήματα για δικηγόρο δεν υπήρχαν.

Μετά από όλα αυτά, ο 45χρονος έμεινε άστεγος και εδώ και αρκετό καιρό ζει σε δασώδη περιοχή στο York...Και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά. Όπως ανέφερε, μιλώντας στο ΒΒC υπήρξε άστεγος και στο παρελθόν. «Πίστευα πως όλα αυτά τα είχα αφήσει πίσω μου...το ότι επέστρεψα στην ίδια κατάσταση ήταν για μένα ένα σοκ», είπε στο BBC.

Η απόφαση των αρχών να επιβάλλουν στον O'Neil τόσο αυστηρούς περιοριστικούς όρους έχει προκαλέσει έντονη κριτική στη Βρετανία και πολύ περισσότερο καθώς η αστυνομία του Yorkshire επιμένει πως οι περιοριστικοί όροι θα πρέπει να είναι μόνιμοι ασχέτως εάν ο 45χρονος έχει απαλλαγεί για την υπόθεση του βιασμού.

Ο Ο' Neil χθες, Παρασκευή παρουσιάστηκε στο δικαστήριο για να ζητήσει την άρση των περιοριστικών όρων και να οριστικοποιήσει την απόφαση του δικαστηρίου που τον απάλλαξε των κατηγοριών. Το δικαστήριο όμως απέρριψε το αίτημα του. Εξάλλου σύμφωνα με την Eleanor Laws που ειδικεύεται σε τέτοιου είδους υποθέσεις, κάτι τέτοιο δεν είναι και τόσο εύκολο αφού ο «ύποπτος» θα πρέπει να παρουσιάσει μια πολύ δυνατή υπόθεση που να πείσει το δικαστήριο ότι δεν είναι επικίνδυνος. Πράγμα δύσκολο στην περίπτωση του 45χρονο καθώς σύμφωνα με τον δικαστή που εκδίκασε την υπόθεση και παρά την απόφαση απαλλαγής του από τις κατηγορίες, τον είχε χαρακτηρίσει ως «επικίνδυνο».

Ο O' Neil, που έχει παραδεχθεί τις σαδομαζοχιστικές του προτιμήσεις στο σεξ και ήταν μέλος ενός club στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι επιδίδονταν σε «σενάρια» ανάλογα με αυτά που περιγράφονται στο βιβλίο «Οι 50 αποχρώσεις του γκρι», υποστηρίζει πως οι περιοριστικοί όροι συνιστούν παραβίαση των δικαιωμάτων του.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Huffington Post Greece