Η απέλαση του παππού του Τραμπ από τη Γερμανία που θα μπορούσε να είχε αλλάξει τη ροή της ιστορίας

Ο παππούς του Ντόναλντ Τραμπ απελάθηκε από τη Γερμανία επειδή δεν εκπλήρωσε τα στρατιωτικά του καθήκοντα, σύμφωνα με ένα ιστορικό Ρόλαντ Πολ.

Ο Πολ παραθέτει μια διαταγή των βαυαρικών υπηρεσιών, ημερομηνίας Φεβρουαρίου του 1905, που διέτασσε τον «αμερικανό υπήκοο Φρίντριχ Τραμπ να εγκαταλείψει τη βαυαρική επικράτεια μέχρι την 1η Μαΐου το αργότερο, αλλιώς θα απελαθεί». Ο ιστορικός υποστήριξε επίσης πως ο Τραμπ άφησε παράνομα τη Γερμανία,
χωρίς να ειδοποιήσει τις αρχές ότι επρόκειτο να μεταναστεύσει.

«Ο (Ντόναλντ) Τραμπ μιλάει ενάντια στην παράνομη μετανάστευση, έτσι πιστεύω ότι θα πρέπει να θυμάται την ιστορία της δικής του οικογένειας που και που,» δήλωσε σχετικά ο Πολ.

Ο ίδιος δήλωσε ότι βρήκε το έγγραφο σε κρατικά αρχεία, καθώς επίσης υποστηρίζει ότι ανακάλυψε πολλά γράμματα από τον ίδιο τον παππού του Τραμπ, όπου παρακαλά τις αρχές να του επιτρέψουν να μείνει στη Γερμανία. Ο Πολ λέει ότι είναι κάπως αστείο το πώς αυτή η επιλογή των αρχών μοιάζει να έχει αλλάξει το ρου της ιστορίας.

«Εάν τον είχαν δεχθεί πίσω το 1905, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα ήταν στις ΗΠΑ – στην πραγματικότητα δεν θα υπήρχε καν,» τονίζει.

Η διορία των οκτώ εβδομάδων που δόθηκε στον παππού του Τραμπ μέχρι να φύγει από τη χώρα παρατάθηκε καθώς ο ίδιος υποστήριξε ότι η κόρη του είναι άρρωστη, αλλά τελικά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη Γερμανία δύο μήνες μετά.

Ο πατέρας του Ντόναλντ Τραμπ γεννήθηκε στις ΗΠΑ, όπου γνώρισε τη μητέρα του, Μέρι Αν ΜακΛεόντ, η οποία κατάγεται από τη Σκωτία.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα