Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών: Δεν θα γίνει καμία συνάντηση του Washington Group την Παρασκευή. Δεν υπάρχει λόγος

Κι ενώ δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες ώρες από την πρωτοδημοσίευση της είδησης στον γερμανικό Τύπο και ειδικότερα στην γερμανική Süddeutsche Zeitung, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αναφέρει πως δεν ετέθη ποτέ ζήτημα συνάντησης των υπουργών Οικονομικών 5 Κρατών - Μελών της ζώνης του Ευρώ την Παρασκευή στο Βερολίνο.

Χθες, Τρίτη έγινε γνωστό ότι οι υπουργοί
Οικονομικών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Ολλανδίας προγραμματίζουν να συναντηθούν στη γερμανική πρωτεύουσα την Παρασκευή με αξιωματούχους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για να συζητήσουν σχετικά με την κρίση κρατικού χρέους της Ελλάδας και δη για να τεθούν στο τραπέζι οι διαφωνίες που χωρίζουν Ευρώπη και Ταμείο. Όπως όλα έδειχναν - σύμφωνα με τις πληροφορίες για τη συνάντηση του λεγόμενου Washington Group - εκεί θα κρινόντουσαν πολλά με τους δανειστές να ζητούν να έχουν σαφή εικόνα των πραγμάτων το συντομότερο δυνατό και μάλιστα πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 5 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο - και τη στιγμή που κύκλοι του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν πως η σύσκεψη της Παρασκευής στο Βερολίνο στο πλαίσιο του Washington Group, δεν είναι έκτακτη και σε αυτή θα συζητηθούν οικονομικά θέματα της ευρωζώνης και είναι λογικό να συζητηθεί και το ελληνικό χρέος - το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών εξηγεί πως δεν υπάρχει λόγος να γίνει τέτοια συνάντηση αφού πρώτα είχε υπογραμμίσει ότι δεν είχε κανονιστεί ή συμφωνηθεί η συνεδρίαση.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα