Η Philip Morris σκέφτεται να καταργήσει σταδιακά τα τσιγάρα

Η Philip Morris, η μεγαλύτερη διεθνής εταιρεία καπνοβιομηχανίας στον κόσμο είπε ότι θα μπορούσε σταδιακά να σταματήσει τις πωλήσεις τσιγάρων, δεδομένου ότι την Τετάρτη άρχισε να λανσάρει ένα εναλλακτικό προϊόν στη Βρετανία, σύμφωνα με το Reuters.

Εκτός από τα αυστηρά μέτρα και τις πιέσεις με τις οποίες έχει έρθει αντιμέτωπη το τελευταίο διάστημα η βιομηχανία καπνού, ένα βρετανικό δικαστήριο,
απέρριψε την Τετάρτη, μία νέα έφεση κατά των νέων κανόνων που απαγορεύσουν τα εργαλεία του μάρκετινγκ, όπως διάφορα λογότυπα ή χρώματα στα πακέτα των τσιγάρων.

Η νίκη της βρετανικής κυβέρνησης θα μπορούσε να παρακινήσει κι άλλες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμά της, αναγκάζοντας με αυτό τον τρόπο τις εταιρείες καπνοβιομηχανίας να βρουν εναλλακτικές λύσεις έτσι ώστε να αντικατασταθούν τα τσιγάρα που αποτελούν μία θανατηφόρα συνήθεια για πολλούς ανθρώπους και προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία.

Στελέχη της Philip Morris, που πωλούν τα Malboros παντού εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες είπαν ότι απώτερος στόχους τους είναι να καταργήσουν σταδιακά τα τσιγάρα.

«Ασφαλώς βλέπουμε ένα μέλλον όπου η Philip Morris δεν θα προωθεί πλέον στην αγορά τσιγάρα», είπε στο Reuters o διευθυντής της Philip Morris στη Βρετανία.

Προσέθεσε επίσης ότι για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο θα περάσουν αρκετά χρόνια και θα χρειαστεί να συμβολή των εκάστοτε κυβερνήσεων και η λήψη σχετικών μέτρων. Η Philip Morris παράγει ακόμα περισσότερα από 870 δισεκατομμύρια τσιγάρα τον χρόνο.

Μετά από μία δεκαετία συνεχούς έρευνας και επένδυσης αξίας 3 δισεκατομμυρίων, η εταιρεία είπε ότι το νέο προϊόν IQOS αποτελεί ένα βήμα προς ένα μέλλον χωρίς τσιγάρα.

Η συσκευή, μέσω της οποίας ο καπνός θερμαίνεται αρκετά – χωρίς ωστόσο να καίγεται- παράγοντας ατμό, έχει ήδη κυκλοφορήσει στις αγορές της Ιαπωνίας, της Ελβετίας και της Ιταλίας. Η εταιρεία λέει ότι ο εν λόγω ατμός περιέχει περίπου 10% λιγότερες επιβλαβείς ουσίες από εκείνες που βρίσκονται στον καπνό του τσιγάρου.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα