Η Lancia της νέας εποχής

.

Τελικά, το σήμα της Lancia θα το δούμε και πάλι να κοσμεί τις μάσκες νέων μοντέλων. Η μάρκα της Fiat Chrysler Automobiles και πλέον υπό τον νέο όμιλο Stellantis, αναγεννάται μέσω ενός φιλόδοξου, δεκαετούς πλάνου ανάπτυξης.

Αυτό το πλάνο θα ξεκινήσει το 2024 με το νέο Lancia Ypsilon, με μήκος περίπου

4 μέτρα που θα λανσαριστεί και με αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Το 2026 θα παρουσιαστεί η νέα «ναυαρχίδα» της μάρκας, η οποία με μήκος 4,6μ. θα ανταγωνιστεί στη δημοφιλέστερη κατηγορία της Ευρώπης. To 2028 θα είναι η χρονιά όπου θα παρουσιαστεί η Delta, ένα μυώδες αυτοκίνητο με γεωμετρικές γραμμές που θα έχει μήκος 4,4μ.

Αυτά τα τρία νέα μοντέλα θα καλύπτουν το 50% της eυρωπαϊκής αγοράς και θα έχουν σαν στόχο να συμβάλουν στη βελτίωση της θέσης της Stellantis στις premium και luxury κατηγορίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2026 η μάρκα θα παρουσιάζει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, ενώ από το 2028 όλες οι πωλήσεις της θα αποτελούνται από 100% ηλεκτρικά οχήματα. Επίσης, στα μοντέλα της Lancia το 50% τον επιφανειών με τις οποίες έρχονται σε επαφή ο οδηγός και οι επιβάτες θα είναι κατασκευασμένες από οικολογικά υλικά.

Το εσωτερικό των νέων μοντέλων, εμπνευσμένο από θρυλικά μοντέλα, όπως οι Gamma, Thema και Flavia, θα προσφέρει ένα άνετο περιβάλλον με εύκολη στη χρήση τεχνολογία αιχμής. Το σύστημα S.A.L.A., Sound Air Light Augmented (σαλόνι στα ιταλικά), θα είναι ένα μινιμαλιστικό σύνολο όπου οι χρήστες θα ελέγχουν όλες τις λειτουργίες, από το ηχοσύστημα και τον φωτισμό μέχρι τον κλιματισμό, μέσω μόλις ενός χειριστηρίου.

Αρχικά το λανσάρισμα της νέα εποχής της Lancia, με στόχο να έχει παρουσία σε 60 ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις μέσω ενός δικτύου 100 διανομέων, θα ξεκινήσει από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, το Βέλγιο και την Ολλανδία.   

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΣτο σιρκουί του Μαϊάμι κάνει ντεμπούτο στη Β. Αμερική η McLaren Artura High-Performance HybridΝέα ηλεκτρικά σκούτερ και αυτοκίνητα πόλης εισάγει η KosmοcarΤι είναι τα πράσινα καύσιμα (και για συμβατικά αυτοκίνητα) που δεν παράγονται από πετρέλαιο
Keywords
Τυχαία Θέματα
Lancia,