Γκάρεθ Μπέιλ: Σταματάει το ποδόσφαιρο ο Ουαλός αστέρας

Το πρόωρο τέλος της σπουδαίας ποδοσφαιρικής του καριέρας ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Ουαλός αστέρας, Γκάρεθ Μπέιλ, σε ηλικία 33 ετών.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο άλλοτε σούπερ σταρ των Τότεναμ και Ρεάλ Μαδρίτης αποκάλυψε ότι σταματάει άμεσα την παρουσία του στα γήπεδα, τόσο σε συλλογικό όσο και σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

View this post on Instagram

A post shared by Gareth Bale (@garethbale11)

 Η ανακοίνωση της απόσυρσης

Ο Μπέιλ αναφέρει στην

ανάρτησή του: «Μετά από προσεκτική σκέψη, ανακοινώνω την άμεση απόσυρσή μου από το συλλογικό και διεθνές ποδόσφαιρο. Αισθάνομαι τρομερά τυχερός που εκπλήρωσα το όνειρο να παίζω το άθλημα που αγαπώ. Ειλικρινά μου έχει χαρίσει μερικές από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου. Τις υψηλότερες κορυφές σε μια πορεία 17 χρόνων που θα είναι αδύνατο να επαναληφθεί, ανεξάρτητα από το τι μου επιφυλάσσει το επόμενο κεφάλαιο της ζωής μου.

Από την πρώτη μου επαφή στη Σαουθάμπτον έως την τελευταία στη Λος Άντζελες και όλα όσα έζησα στο μεσοδιάστημα, διαμόρφωσαν μια συλλογική καριέρα για την οποία νιώθω αμέριστη περηφάνια και ευγνωμοσύνη. Οι 111 συμμετοχές με τη χώρα μου και το περιβραχιόνιο του αρχηγού ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Μοιάζει αδύνατον να δείξω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους όσοι έπαιξαν το ρόλο τους σε αυτό το ταξίδι. Νιώθω υποχρεωμένος σε πολλούς ανθρώπους που με βοήθησαν να αλλάξω τη ζωή μου και να διαμορφώσω την καριέρα μου με έναν τρόπο που δεν θα μπορούσα καν να φανταστώ όταν ξεκινούσα σε ηλικία εννέα χρονών.

Σε όλα τα προηγούμενα κλαμπ που αγωνίστηκα, τη Σαουθάμπτον, την Τότεναμ, τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Λός Άντζελες. Όλοι οι προηγούμενοι προπονητές ου, το προσωπικό, οι συμπαίκτες, οι αφοσιωμένοι οπαδοί, οι μάνατζερ μου, οι καταπληκτικοί μου φίλοι και η οικογένειά μου, ο αντίκτυπος που είχατε ήταν ανυπολόγιστος. Προς τους γονείς μου και την αδερφή μου, χωρίς τη δική σας αφοσίωση σε αυτές τις πρώτες μέρες, χωρίς τα γερά θεμέλια, δεν θα έγραφα αυτή τη δήλωση αυτή τη στιγμή, οπότε σας ευχαριστώ που με βάλατε σε αυτό το μονοπάτι και για την ακλόνητη υποστήριξή σας. Προς τη γυναίκα και τα παιδιά μου, η αγάπη και η υποστήριξή σας με βοήθησε να ανταπεξέλθω.

Ήσασταν μαζί μου στα καλά και στα άσχημα, κρατώντας με προσγειωμένο καθ΄ολη τη διαδρομή. Με εμπνέετε να γίνω καλύτερος και να σας κάνω περήφανους. Οπότε προχωράω με προσμονή στο επόμενο στάδιο της ζωής μου. Μια εποχή αλλαγής και μετάβασης, μια ευκαιρία για μια νέα περιπέτεια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπέιλ αποχωρεί από την ενεργό δράση τώρα, παρόλο που είχε ακόμα έξι μήνες συμβόλαιο με τη Los Angeles FC.

Τέλος σε μια μυθική καριέρα

Ο Μπέιλ, γεννημένος στις16 Ιουλίου 1989, ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στη Σαουθάμπτον,παίζοντας αριστερό μπακ. Μετακόμισε στη Τότεναμ το 2007, όπου σταδιακά «μεταμορφώθηκε» σε ακραίο επιθετικό. Το 2011 και το 2013 ονομάστηκε παίκτης της χρονιάς στην Πρέμιερ Λίγκ και επιλέχθηκε στην ομάδα της ΟΥΕΦΑ της χρονιάς. Το 2013,ονομάστηκε επίσης ο καλύτερος νέος παίκτης της Πρέμιερ Λιγκ.

Την 1η Σεπτεμβρίου 2013 μεταγράφηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης έναντι του αστρονομικού ποσού των 100 εκατομμυρίων. Ο Μπέιλ έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πρώτη του σεζόν με την Ρεάλ Μαδρίτης, βοηθώντας την ομάδα του να κερδίσει το Κύπελλο Ισπανίας και το Τσάμπιονς Λίγκ τη σεζόν 2013-14, σκοράροντας και στους δυο τελικούς.

Την ερχόμενη σεζόν, η ομάδα του κέρδισε το ΟΥΕΦΑ Σούπερ Καπ, με τον Ουαλό να σκοράρει σε τρίτο μεγάλο τελικό, βοηθώντας ξανά την ομάδα του να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Δύο χρόνια αργότερα, ήταν ξανά παίκτης κλειδί για τη Ρεάλ στο Τσάμπιονς Λίγκ, κερδίζοντας το τρόπαιο το 2015-16 και επιλέχθηκε στην καλύτερη εντεκάδα της ΟΥΕΦΑ. Ήταν ακόμη φιναλίστ για το βραβείο του καλύτερου παίκτη στην Ευρώπη.

Ο Μπέιλ έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική Ουαλίας τον Μάιο του 2006, έτσι έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία της εθνικής. Από τότε, αγωνίστηκε περισσότερα από 70 παιχνίδια, σκοράροντας 29 γκολ, πράγμα που τον έκανε τον μεγαλύτερο σκόρερ όλων των εποχών για την εθνική του. Ήταν ο πρώτος σκόρερ για την Ουαλία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2016, πετυχαίνοντας 7 γκολ.

Έχει ονομαστεί Ουαλός ποδοσφαιριστής της χρονιάς έξι φορές, γεγονός που επίσης αποτελεί ρεκόρ.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΚριστιάνο Ρονάλντο: Ντεμπούτο στη Σαουδική Αραβία εναντίον του ΜέσιΜπραζίλια: Ανακατάληψη κυβερνητικών κτιρίων, εκατοντάδες συλλήψεις για την εισβολή οπαδών του ΜπολσονάροΣύλληψη άνδρα που έσερνε τον σκύλο του με το αυτοκίνητο στη Λάρισα
Keywords
Τυχαία Θέματα