Γιατί είναι ασφαλέστερο το κολύμπι με καρχαρίες και όχι κροκόδειλους

Υπάρχουν οι τολμηροί που θέλουν κολυμπήσουν με καρχαρίες. Συνήθως μπαίνουν σε ένα κλουβί το οποίο βυθίζεται στη θάλασσα και ο δύτης παρακολουθεί τις κινήσεις του καρχαρία.

Παρά το ιδιόμορφο αυτό ένστικτο, είναι άξιο απορίας γιατί αυτό δεν γίνεται με άλλα άγρια ζώα, όπως είναι λ.χ. ο κροκόδειλος.

Να λοιπόν 10 λόγοι που είναι ασφαλέστερο να κολυμπά κανείς με καρχαρίες:

1. Στους περισσότερους καρχαρίες δεν αρέσει η γεύση του ανθρώπινου είδους. Επιθυμούν συγκεκριμένη γεύση στο φαγητό τους, όπως αυτή του ψαριού ή της φώκιας και δεν τους αρέσει η αίσθηση του να τρώνε ανθρώπους.

Στους μεγάλους καρχαρίες, όπως οι λευκοί αρέσει η τροφή με λίπος, για παράδειγμα η φώκια. Στους μικρούς καρχαρίες αρέσουν τα μικρά ψάρια, αυτά που μπορούν να φάνε με μια μπουκιά. Επομένως, όταν μας δαγκώσουν, την αμέσως επόμενη στιγμή σκέφτονται ότι δεν έχουμε τη γεύση που επιθυμούν και κολυμπούν μακριά. Μόνο ο καρχαρίας-τίγρης θα φάει ακόμα και τον άνθρωπο.

2. Στους καρχαρίες δεν αρέσουν οι καυγάδες, κυρίως όταν πρόκειται για φαγητό. Μόνο στον λευκό καρχαρία αρέσει να κατασπαράζει τις φώκιες.

3. Οι καρχαρίες επιτέθηκαν σε περίπου 81 ανθρώπους το 2016, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο της Florida. Μόνο οι τέσσερις ήταν θανάσιμες και τα περισσότερα θύματα ήταν σερφερ.

4. Αυτός είναι ένας θαλάσσιος κροκόδειλος. Ο συγκεκριμένος κροκόδειλος δεν είναι ένα φιλικό ψάρι, όπως μπορεί να γίνει ο καρχαρίας, αλλά ένα επιθετικό γιγάντιο τέρας.

5. Οι κροκόδειλοι επιτίθενται σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο. Με βάση τα είδη, ένας μεγάλος αριθμός των επιθέσεων καταλήγει σε θάνατο.

6. Ο γύρος του θανάτου. Όταν ο κροκόδειλος θέλει να σκοτώσει κάτι μεγάλο, τότε πρώτα το πιάνει και μετά το στριφογυρνάει. Αυτό αποπροσανατολίζει το θύμα (που μπορεί να είστε εσείς).

7. Σε αντίθεση με τον καρχαρία που δεν θέλει να σας φάει ή να παλέψει μαζί σας, ο κροκόδειλος θα το κάνει και θα το απολαύσει. Υπάρχει ένας κροκόδειλος με το όνομα Gustave, ο οποίος έχει σκοτώσει περίπου 300 ανθρώπους μόνο για διασκέδαση. Σύμφωνα με μαρτυρίες, τους σκοτώνει και μετά αποχωρεί.

8. Οι καρχαρίες είναι τις περισσότερες φορές προβλέψιμοι, ενώ οι κροκόδειλοι όχι.

9. Βρίσκεστε στο νερό ή εκεί που σκάει το κύμα; Αυτό είναι πρόκληση για τον κροκόδειλο.

10. Οι κροκόδειλοι φημίζονται ότι ακολουθούν τα υποψήφια θύματα όλοι μαζί, σε ομάδα. Πρώτα τα σκοτώνουν και μετά τρώνε όλοι μαζί, όπως συνηθίζουν να κάνουν με τους ιπποπόταμους.

Πηγή: Mental Floss

Keywords
Τυχαία Θέματα