Γαλλία: «Λουκέτο» ξανά σε θέατρα και σινεμά - Συνεχίζονται γυρίσματα και πρόβες

Το νέο lockdown που ανακοίνωσε στο διάγγελμα του ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, λέγοντας «έχουμε βυθιστεί από τη ραγδαία επιτάχυνση του Covid-19» και «δεν τα έχουμε πάει τόσο καλά όσο θα έπρεπε» σε σχέση με τον κορονοϊό, περιλαμβάνει, επίσης, αναστολή λειτουργίας θεάτρων και κινηματογράφων.

Μετά την Ιταλία και τη Γερμανία, από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 29 Οκτωβρίου (ή, από τις 21:00 σε όσες περιοχές εφαρμόζονται ήδη περιορισμοί κυκλοφορίας), οι κινηματογράφοι στη Γαλλία

βάζουν λουκέτο τουλάχιστον μέχρι την 1η Δεκεμβρίου.

Οι αίθουσες στη Γαλλία κατάφεραν να ανοίξουν ξανά στις 22 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τη γαλλική έκδοση της HuffPost, την εβδομάδα 21 - 27 Οκτωβρίου, οι κινηματογράφοι έκαναν ρεκόρ εισπράξεων με 3,2 εκατ. εισιτήρια, καταγράφοντας την καλύτερη εβδομάδα από τον περασμένο Φεβρουάριο, πριν από το πρώτο lockdown.

Αμέσως μόλις πήραν μία μικρή έστω ανάσα, καλούνται να προχωρήσουν εκ νέου σε αναστολή λειτουργίας. Το μόνο καλό νέο είναι ότι, κατά πληροφορίες, οι αιθουσάρχες θα έχουν την οικονομική στήριξη της Πολιτείας.

Ωστόσο, τα γυρίσματα για ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, όπως και οι πρόβες θεατρικών παραστάσεων συνεχίζονται, πάντα τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο (μεταξύ άλλων, πρόβες με μάσκες και περιορισμένος αριθμός ατόμων στα πλατό), προκειμένου ο χώρος του πολιτισμού να επαναλειτουργήσει όταν αρθούν τα περιοριστικά μέτρα.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ... Ο κορονοϊός χτύπησε και την Σκάλα του Μιλάνο: 27 κρούσματα, τέλος οι πρόβες Περισσότεροι από 120 εργαζόμενοι του θεάτρου Μπαλσόι μολύνθηκαν από τον κορονοϊό Είναι οριστικό: Διαδικτυακά το ΦΚΘ - Ματαιώνονται και οι προβολές στο Ολύμπιον
Keywords
Τυχαία Θέματα
Γαλλία, Λουκέτο, - Συνεχίζονται,gallia, louketo, - synechizontai