Διεθνής καταδίκη της επίθεσης στη Νίκαια - Μητσοτάκης: «Είμαστε ενωμένοι»

Διεθνή αποτροπιασμό και ομόφωνη καταδίκη έχει προκαλέσει η νέα αιματηρή επίθεση με τους τρεις νεκρούς που συγκλονίζει τη Γαλλία.

«Βαθιά σοκαρισμένος από την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια. Απόλυτη αλληλεγγύη προς τη Γαλλία. Είμαστε ενωμένοι» έγραψε στο twitter

ο Ελληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Profondément choqué par l' attaque terroriste de #Nice. Pleine solidarité envers la France. Nous sommes unis.

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) October 29, 2020

Tη λύπη του για την επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, με ανάρτησή του στο twitter, τονίζοντας ότι η ΕΕ έχει καθήκον να σταθεί «ενάντια στη βία και σε αυτούς «που επιδιώκουν να υποκινήσουν και να διαδώσουν μίσος».

Ειδικότερα, ο Νταβίντ Σασόλι ανέφερε: «είμαι πολύ σοκαρισμένος και λυπημένος από την είδηση για την τρομερή επίθεση στη Νίκαια. Αυτός ο πόνος γίνεται αισθητός από όλους μας στην Ευρώπη. Έχουμε καθήκον να σταθούμε μαζί ενάντια στη βία και σε εκείνους που επιδιώκουν να υποκινήσουν και να διαδώσουν μίσος».

I am deeply shocked and saddened by the news of the horrific attack in #Nice. This pain is felt by all of us in Europe. We have a duty to stand together against violence and those that seek to incite and spread hatred.

David Sassoli (@EP_President) October 29, 2020

Την επίθεση στη Νίκαια καταδίκασε και η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τονίζοντας την αλληλεγγύη της Ευρώπης στη Γαλλία.

Συγκεκριμένα, η σημείωσε: «Καταδικάζω τη φρικτή και βάναυση επίθεση που έλαβε χώρα στη Νίκαια και είμαι ολόψυχα με τη Γαλλία. Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα αυτής της φρικιαστικής πράξης. Ολόκληρη η Ευρώπη είναι αλληλέγγυα προς τη Γαλλία. Παραμένουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι απέναντι στη βαρβαρότητα και τον φανατισμό».

Je condamne l'attaque odieuse et brutale qui vient de se dérouler à Nice et suis de tout cœur avec la France. Mes pensées vont aux victimes de cet acte haineux.

L’Europe tout entière est solidaire avec la France. Nous restons unis et déterminés face à la barbarie et au fanatisme

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) October 29, 2020

Τη συμπαράσταση της ΕΕ στη Γαλλία εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, μετά την επίθεση στη Νίκαια. Ειδικότερα, ο κ. Μισέλ ανέφερε στο twitter: «Όλη η αλληλεγγύη μου (είναι) με τη Γαλλία και τους Γάλλους. Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα της φρικτής επίθεσης στη Νίκαια και τους οικείους τους. Όλη η Ευρώπη είναι μαζί σας».

Toute ma solidarité avec la France et les Français.

Mes pensées vont aux victimes de l’attaque abominable de #Nice et à leurs proches.

Toute l’Europe est avec vous.

— Charles Michel (@eucopresident) October 29, 2020

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ, εξέφρασε την υποστήριξη και την αλληλεγγύη της χώρας της προς τη Γαλλία, χαρακτηρίζοντας «βάρβαρη» την επίθεση.

«Είμαι βαθύτατα συγκλονισμένη από τους βάρβαρους φόνους στην εκκλησία στη Νίκαια. Η σκέψη μου είναι με τους συγγενείς των δολοφονηθέντων και των τραυματιών. Η Γερμανία βρίσκεται στο πλευρό της Γαλλίας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», δήλωσε η Μέρκελ στο Twitter δια του εκπροσώπου της Στέφεν Ζάιμπερτ.

Kanzlerin #Merkel: „Ich bin tief erschüttert über die grausamen Morde in einer Kirche in #Nizza. Meine Gedanken sind bei den Angehörigen der Ermordeten und bei den Verletzten. Der französischen Nation gilt in diesen schweren Stunden Deutschlands Solidarität.“

— Steffen Seibert (@RegSprecher) October 29, 2020

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε τόνισε: «Η άθλια επίθεση...δεν θα κλονίσει το κοινό μέτωπο υπεράσπισης των αξιών της ελευθερίας και της ειρήνης. Οι πεποιθήσεις μας είναι ισχυρότερες από τον φανατισμό, το μίσος και την τρομοκρατία».

Il vile attacco che si è consumato a Nizza non scalfisce il fronte comune a difesa dei valori di libertà e pace. Le nostre certezze sono più forti di fanatismo, odio e terrore. Ci stringiamo ai familiari delle vittime e ai nostri fratelli francesi.

Nous Sommes Unis!

Giuseppe Conte (@GiuseppeConteIT) October 29, 2020

Ο Bρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι η χώρα του βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της Γαλλίας μετά την επίθεση μέσα σε εκκλησία της Νίκαιας σήμερα το πρωί.

«Μου προκαλεί αποτροπιασμό η είδηση της βάρβαρης επίθεσης στην Βασιλική της Νοτρ Νταμ στη Νίκαια σήμερα το πρωί», έγραψε ο Τζόνσον στο Twitter στην αγγλική και στη γαλλική γλώσσα. «Οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους και το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της Γαλλίας ενάντια στην τρομοκρατία και στην μισαλλοδοξία».

Je suis sous le choc d’apprendre la nouvelle de l'attaque barbare au sein de la basilique Notre-Dame à Nice. Nos pensées vont aux victimes et à leurs familles, et le Royaume-Uni est aux côtés de la France pour lutter contre la terreur et l'intolérance.

— Boris Johnson (@BorisJohnson) October 29, 2020

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε, διεμήνυσε στον γαλλικό λαό: «δεν είστε μόνοι σας» σε μήνυμά του που ανήρτησε στο Twitter. «Λέμε στους Γάλλους πολίτες: Στην μάχη κατά του εξτρεμισμού δεν είστε μόνοι σας. Η Ολλανδία είναι στο πλευρό σας», έγραψε ο Ρούτε στη γαλλική γλώσσα.

Pour la deuxième fois en peu de temps, la France est touchée par un abominable acte terroriste, cette fois à Nice. Nos pensées vont aux proches des victimes. À nos amis français nous disons : vous n’êtes pas seuls dans le combat contre l’extrémisme, les Pays-Bas sont à vos côtés.

— Mark Rutte (@MinPres) October 29, 2020

To Βατικανό καταδίκασε την επίθεση λέγοντας ότι η τρομοκρατία και η βία είναι απαράδεκτες. «Η σημερινή επίθεση έσπειρε τον θάνατο σε έναν χώρο αγάπης και παρηγοριάς, στον Οίκο του Θεού», ανέφερε ο εκπρόσωπος, Ματέο Μπρούνι, σε ανακοίνωσή του. «Είναι μια στιγμή πόνου σε μια περίοδο σύγχυσης. Η τρομοκρατία και η βία δεν μπορεί να είναι ποτέ αποδεκτές», σημείωσε ο Μπρούνι. Ο ίδιος είπε ότι ο πάπας Φραγκίσκος ενημερώθηκε και προσεύχεται για τα θύματα.

«Ναι μεν, αλλά» από το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο, σχολιάζοντας τα πρόσφατα περιστατικά στη Γαλλία, δήλωσε την Πέμπτη ότι είναι απαράδεκτο να σκοτώνεις ανθρώπους, αλλά και λάθος να προσβάλεις τα συναισθήματα των θρησκευτικών πιστών.

Και η Αγκυρα, που εσχάτως βρίσκεται σε ανοικτή διαμάχη με το Παρίσι, το οποίο κατηγορεί για «αντι-ισλαμισμό», καταδίκασε «έντονα» την «άγρια» επίθεση με μαχαίρι στη Νίκαια

«Καταδικάζουμε έντονα την επίθεση που διαπράχθηκε σήμερα μέσα στην εκκλησία Νοτρ Νταμ της Νίκαιας (...) και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους συγγενείς των θυμάτων», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ Νεκρός άνδρας που απειλούσε με μαχαίρι φωνάζοντας «Αλλάχου Ακμπαρ» στην Αβινιόν Σαουδική Αραβία: Επίθεση εναντίον του φρουρού του γαλλικού προξενείου στη Τζέντα Σύγκρουση πολιτισμών, μια ζοφερή πραγματικότητα
Keywords
Τυχαία Θέματα
Διεθνής, Νίκαια - Μητσοτάκης, Είμαστε,diethnis, nikaia - mitsotakis, eimaste