«Γαλάζιοι» υπαινιγμοί για την αντισυγκέντρωση αντιεξουσιαστών στο Σύνταγμα και οι φόβοι για προβοκάτσια

Σε επικίνδυνα μονοπάτια φαίνεται πως κινείται η πολιτική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να επιδίδονται σε ένα ιδιότυπο «μπρα ντε φερ» σε φόντο την αποψινή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος του κινήματος «Παραιτηθείτε».

Την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου έβλεπε πίσω από την διαδήλωση ένα ευρύτερο πανευρωπαϊκό σχέδιο κατά των Αριστερών κυβερνήσεων, ερχόταν η η ανακοίνωση αντιεξουσιαστών ότι θα πραγματοποιήσουν στις 19:00 στην πλατεία Συντάγματος, αντισυγκέντρωση, κόντρα στη συγκέντρωση
του κινήματος «Παραιτηθείτε» προκαλώντας νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης.

Ενδεικτικό του κλίματος είναι το γεγονός ότι η ΝΔ κυκλοφορούσε αργά το βράδυ ανακοίνωση με την οποία άφηνε βαρείς υπαινιγμούς κατά της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι «για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά, αναρχικοί ανακοινώνουν συγκέντρωση για να υπερασπιστούν την Κυβέρνηση» και την έθετε προ των ευθυνών της «για την ασφάλεια των πολιτών του κινήματος "παραιτηθείτε”».

Στη Συγγρού εκτιμούν ότι η ενόχληση της κυβέρνησης για την συγκέντρωση πολιτών στο Σύνταγμα, όπως αυτή εκφράστηκε από τις ακραίες φραστικές επιθέσεις και χαρακτηρισμούς των διοργανωτών, έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα, τονώνοντας και δίνοντας μεγαλύτερη δημόσιο τα στο κίνημα, ενώ θεωρούν τουλάχιστον «περίεργη» την ταυτόχρονη δήλωση-πρόθεση των αντιεξουσιαστών να πραγματοποιήσουν αντισυγκέντρωση στον ίδιο χώρο, με διαφορά μισής ώρας, που μόνο στόχο εχουν να προκαλέσουν φόβο σε όσους σκοπεύουν να δώσουν δυναμικό παρόν.

Ζητούμενο παραμένει πόσοι και ποιοι από τους γαλάζιους βουλευτές και στελέχη θα επιδιώξουν να παρευρεθούν στην συγκέντρωση του κινήματος «Παραιτηθείτε» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη - σιωπηρά - να έχουν εκδώσει απαγορευτικό, προκειμένου να μη δοθεί το παραμικρό επιχείρημα στην κυβέρνηση να ισχυριστεί ότι πίσω από το κάλεσμα των «παραιτηθείτε» κρύβεται η ΝΔ.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα