Γαλάζιο θερινό πρέσινγκ με φόντο τις... κάλπες

Η επικείμενη αλλαγή της έδρας του κόμματος στα νέα γραφεία στο Μοσχάτο, δεν επηρεάζει στο ελάχιστο την αντιπολιτευτική στρατηγική της ΝΔ, με τα στελέχη της να κινούνται στους ρυθμούς πιθανών πολιτικών εξελίξεων.

Άλλωστε πεποίθηση της ηγεσίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι οι μέχρι τώρα κινήσεις των επιτελών
του Μεγάρου Μαξίμου αν δεν επιβεβαιώνουν, τουλάχιστον προϊδεάζουν για ένα θερμό φθινόπωρο, χωρίς να αποκλείεται από τη σχετική συζήτηση το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Σε όλες σχεδόν τις κομματικές συσκέψεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητάει από τη μια εγρήγορση και ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο και από την άλλη ασφυκτικό πρεσάρισμα σε όλα τα επίπεδα - εντός και εκτός Βουλής - προκειμένου, όπως εξηγεί, να μην χαθεί πολύτιμος πολιτικός χρόνος και να ακυρώνονται εν τη γενέσει τους οι οποίες επικοινωνιακού χαρακτήρα πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού.

Μόνο τυχαία δεν είναι άλλωστε η απόφασή του Προέδρου της ΝΔ να καταθέσει προς τον πρόεδρο της Βουλής επιστολή με την οποία ζητά προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Παιδεία, ένα μήνα πριν ανοίξουν τα σχολεία για τη νέα χρονιά, προκειμένου να αναδειχθούν οι κυβερνητικές παλινωδίες και αστοχίες σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα και οι "ιδεοληψίες" όπως λένε στη ΝΔ του αρμόδιου υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, υπενθυμίζοντας με νόημα την υπόθεση της "αριστείας".

Ταυτόχρονα στη ΝΔ έχουν αποφασίσει να πιέσουν ποικιλοτρόπως και στα ζητήματα της καθημερινότητας και ασφαλείας του πολίτη, ζήτημα για το οποίο εκτιμούν ότι αποτελεί και την "αχίλλειο πτέρνα" της κυβέρνησης, με δεδομένες τις εσωτερικές έριδες και αντιπαραθέσεις για τον τρόπο αντιμετώπισης κινημάτων αλληλεγγύης και αντιεξουσιαστών που καταλαμβάνουν δημόσια κτίρια ή προκαλούν ζημιές και καταστροφές σε περιουσίες των πολιτών.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχεδιάζει νέο γύρο περιοδειών σε περιοχές τόσο της Αττικής όσο εκτός αυτής, προκειμένου να αναδείξει τα ζητήματα αυτά και σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες και τους εκλεγμένους τοπικούς άρχοντες να ασκήσει περαιτέρω πολιτική πίεση στο Μέγαρο Μαξίμου.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα