Φοιτητικές εκλογές 2016: Διχασμένη η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ

Διχασμένη κατεβαίνει στις σημερινές φοιτητικές εκλογές η φοιτητική παράταξη της ΝΔ, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Φοιτητές από περίπου 60 συλλόγους ανά την Ελλάδα συμμετέχουν στις εκλογές ως ΟΝΝΕΔ, εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή τους με την αναστολή
λειτουργίας της οργάνωσης της νεολαίας μετά το συνέδριό της στην Θεσσαλονίκη και τα όσα διημείφθησαν εκεί.

Πρόκειται για μία κίνηση με πολιτική και συμβολική σημασία που μπορεί να απειλήσει την πρωτιά της ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές μετά από πολλά χρόνια.

Οι φοιτητές των συλλόγων αυτών εξέδωσαν επιστολή στην οποία υπό τον τίτλο «Η ΟΝΝΕΔ υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει» αναφέρουν τους λόγους της διαφοροποίησής τους.

Στο κείμενό τους κατ’ αρχάς αυτοσυστήνονται: «Είμαστε Νέες και Νέοι, Δαπίτισσες και Δαπίτες, Οννεδίτισσες και Οννεδίτες από όλη την Ελλάδα που πιστεύουμε στις αρχές του φιλελευθερισμού, στις αξίες της ελεύθερης έκφρασης και της δημιουργικής πρωτοβουλίας... Τα προγράμματα Socrates και Erasmus, η κατάργηση του Ασύλου, τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, είναι ιδέες και προτάσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ που πολλές εφαρμόστηκαν».

Ακολούθως παίρνουν θέση για τα γεγονότα της ΟΝΝΕΔ και εξηγούν την κίνησή τους: «Για όλους εμάς η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΟΝΝΕΔ είναι πέρα και πάνω από καταστάσεις, συμφέροντα και πρόσωπα. Η ΟΝΝΕΔ ούτε κλείνει, ούτε διαγράφεται. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΟΝΝΕΔ συνεχίζουν πάντα πρώτες, πάντα μπροστά... Κανένας δεν μπορεί ούτε να καταργήσει ούτε να διαγράψει την ιστορία, το παρόν και το μέλλον της ΟΝΝΕΔ. Γι’ αυτό και σήμερα, προχωράμε σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε μια πολιτική κίνηση ουσίας και συμβολισμού. Η επιλογή μας είναι να μην καταγραφούμε στα συγκεντρωτικά αποτελέσματα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Η επιλογή μας είναι να καταγραφούμε στα πανελλαδικά συγκεντρωτικά αποτελέσματα ως ΟΝΝΕΔ. Στέλνουμε το μήνυμα ότι η ΟΝΝΕΔ δεν ανήκει σε κανέναν. Υπήρχε, υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει».

Το κείμενο κλείνει παραθέτοντας τους συλλόγους που εκπροσωπούνται στην κίνηση.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα