Έξαλλοι οι Ιταλοί με τους ισχυρισμούς Βρετανών ότι το prosecco χαλάει τα δόντια

Οι σχέσεις Ιταλίας και Βρετανίας δεν διανύουν και την καλύτερη περίοδο και ο λόγος είναι το prosecco. Συγκεκριμένα, οι ισχυρισμοί Βρετανών επιστημόνων που αναφέρουν ότι το prosecco κάνει κακό στα δόντια.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Travel + Leisure, Ιταλοί πολιτικοί έχουν ήδη πάρει θέση και έχουν χαρακτηρίσει τους ισχυρισμούς των Βρετανών ως «fake news» στο Twitter, με έναν Ιταλό πολιτικό, τον Luca Zaia, να αναφέρει χαρακτηριστικά
ότι η μόνη επίπτωση που μπορεί να έχει το prosecco πάνω μας είναι να μας κάνει να χαμογελάσουμε.

Gli inglesi accusano il Prosecco di rovinare i denti, ma sanno benissimo che dove c'è Prosecco c'è un sorriso. https://t.co/3f2fV3mrFv

— Luca Zaia (@zaiapresidente) August 30, 2017

Να σημειωθεί ότι τα σταφύλια για τον συγκεκριμένο αφρώδη οίνο, καλλιεργούνται κυρίως στην περιοχή όπου κατάγεται ο Luca Zaia.

Ο εκνευρισμός των Ιταλών απευθύνεται κυρίως σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην Guardian και έχει τίτλο «Σώστε τα δόντια σας και 6 ακόμα λόγοι για να σταματήσετε το prosecco» (Save your teeth – and six other reasons to give up prosecco), όπου αναφέρεται ότι ο συνδυασμός της ζάχαρης με το ανθρακικό έχουν αρνητικές επιπτώσεις σε όσους το καταναλώνουν συστηματικά.

Στους ισχυρισμούς αυτούς απάντησε Ιταλός οδοντίατρος, ο οποίος ανέφερε ότι το prosecco έχεις τις ίδιες επιπτώσεις με τα αναψυκτικά και είναι επικίνδυνο μόνο για εκείνους που δεν ακολουθούν τη σωστή στοματική υγιεινή.
Keywords
Τυχαία Θέματα