Ενοποιημένη εκπροσώπηση της ευρωζώνης στο ΔΝΤ προτείνει η Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα, Τετάρτη, να υπάρξει ενοποιημένη εκπροσώπηση της ευρωζώνης στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) μέσα στα επόμενα 10 χρόνια προκειμένου να αποκτήσει η ζώνη του ενιαίου νομίσματος μεγαλύτερη επιρροή.

Το μερίδιο συμμετοχής των 19 χωρών της ευρωζώνης στο ΔΝΤ ανέρχεται στο 23%, αλλά επειδή δεν μιλούν συχνά με ενιαία φωνή, έχουν μικρότερη βαρύτητα σε σχέση με τις ΗΠΑ, που έχουν μερίδιο συμμετοχής 17,7%, αλλά ενιαία εκπροσώπηση.

«Λόγω του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, η ευρωζώνη δεν ομιλεί με μία φωνή και έχει μικρότερη βαρύτητα», ανέφερε η Επιτροπή στην πρότασή της.

«Το να ομιλεί η ευρωζώνη με ενιαία φωνή εντός του ΔΝΤ θα αντανακλά καλύτερα την οικονομική και δημοσιονομική βαρύτητα της ευρωζώνης στην παγκόσμια οικονομία» ανέφερε η Κομισιόν.

Οι χώρες της ευρωζώνης θα μπορούσαν να έχουν ενιαία εκπροσώπηση έως το 2025.

«Η Επιτροπή προτείνει σε υπουργικό επίπεδο στο ΔΝΤ, η ευρωζώνη να εκπροσωπείται από τον πρόεδρο του Eurogroup», πρόσθεσε η Κομισιόν.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα