Έναν Τυνήσιο αναζητεί η γερμανική αστυνομία για την επίθεση στο Βερολίνο

Η γερμανική αστυνομία έχει επιδοθεί σε ένα ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη της επίθεσης στο Βερολίνο που κόστισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και όπως μεταδίδει το Spiegel, η αστυνομία τώρα αναζητεί έναν Τυνήσιο έπειτα από τον εντοπισμό εγγράφου ταυτότητας στο φορτηγό, που έπεσε επάνω στο πλήθος που βρισκόταν στη χριστουγεννιάτικη αγορά το βράδυ της Δευτέρας.
Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος μεταδίδουν τα γερμανικά μέσα.

Σύμφωνα με το Der Spiegel, το οποίο ωστόσο δεν αναφέρει τις πηγές του, το έγγραφο αυτό φέρει το όνομα Ανίς Α και ο κάτοχός του είναι γεννημένος το 1992 στην πόλη Ταταουίν. Ο άνδρας αυτός θεωρείται ότι κυκλοφορεί με πολλά ονόματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες των εφημερίδων Bild και Allgemeine Zeitung του Μάιντς, ο άνδρας αυτός είναι γνωστός με τρία διαφορετικά ονόματα και τρεις διαφορετικές ηλικίες.

Ο άνδρας αυτός είναι γνωστός στις αστυνομικές αρχές για επιθέσεις και τραυματισμούς, αλλά μετά την παραπομπή του σε δίκη εξαφανίστηκε και επιπλέον θεωρείται επικίνδυνος γιατί έχει διασυνδέσεις «με ένα μεγάλο ισλαμιστικό δίκτυο», σύμφωνα με την Bild.

Το έγγραφο, που βρέθηκε στο φορτηγό, είχε επιστραφεί σε έναν αιτούντα άσυλο, το αίτημα του οποίου είχε απορριφθεί χωρίς να απελαθεί.

Είχε εκδοθεί από τις τοπικές αρχές της πόλης Κλέβε της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, η οποία βρίσκεται στα σύνορα με την Ολλανδία, σύμφωνα με την Allgemeine Zeitung του Μάιντς.

Η Τυνησία είναι μία από τις χώρες με τους περισσότερους στρατολογημένους σε τζιχαντιστικές οργανώσεις--περίπου 5.500 Τυνήσιοι είναι μέλη τέτοιων οργανώσεων και δρουν στη Συρία, το Ιράκ ή τη Λιβύη.Εξάλλου, Τυνήσιος ήταν ο δράστης και της επίθεσης με φορτηγό στη Νίκαια της Γαλλίας στις 14 Ιουλίου με 86 νεκρούς--μία επίθεση την ευθύνη για την οποία είχε επίσης αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.

Από την πλευρά του, ο δημόσιος ραδιοφωνικός σταθμός της χώρας rbb μετέδωσε σήμερα ότι τα ξημερώματα η αστυνομία συνέλαβε έναν ακόμη ύποπτο σε σχέση με την ίδια επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους.

Χθες το απόγευμα η αστυνομία άφησε ελεύθερο έναν Πακιστανό, ο οποίος ζητούσε πολιτικό άσυλο κι είχε συλληφθεί κοντά στον τόπο της τραγωδίας έπειτα από την επίθεση, ενώ οι αρχές προειδοποίησαν ότι ο δράστης κυκλοφορεί ελεύθερος και ενδέχεται να οπλοφορεί.

Το 25 τόνων φορτηγών, το οποίο ανήκει σε πολωνική εταιρεία μεταφορών, κατέπεσε στα ξύλινα κιόσκια που πουλάνε κρασί και λουκάνικα σκοτώνοντας 12 ανθρώπους και τραυματίζοντας 45. Ο πολωνός οδηγός του βρέθηκε νεκρός από σφαίρα μέσα στην καμπίνα του οχήματος και σύμφωνα με την Bild ήταν ζωντανός μέχρι τη στιγμή της επίθεσης. Η εφημερίδα επικαλείται έναν ερευνητή ο οποίος δήλωσε ότι πρέπει να προηγήθηκε συμπλοκή με τον δράστη, ο οποίος μάλιστα ενδεχομένως να έχει τραυματιστεί.

(Με επιπλέον πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα